30 dagen doel | essentialiving
3188
post-template-default,single,single-post,postid-3188,single-format-video,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

30 dagen doel

30 dagen doel

Een tijdje geleden zag ik deze grappige en inspirerende video. Ik had meteen zin om aan de slag te gaan met een 30 dagen doel. Ik ben dol op uitdagingen! En op doelen. Ik ben er goed in. Ik behaal ze bijna altijd. Ok, afgezien van mijn ‘gezond eten’ doel dan. Ik ben ongeveer 15 jaar bezig geweest dat een beetje onder de knie te krijgen. Maar ik heb het tenminste niet opgegeven! :-) Ik denk dat ik het gevoel van persoonlijke groei na het behalen van een doel zo fijn vind, en dat ik daarom van doelen hou.

Wat is dat toch met doelen? Waarom zou je ze stellen? Hoe komt het dat sommige mensen er goed in zijn en andere wat minder? Na een korte zoektocht op Google blijkt dat er in ieder geval heel veel informatie te vinden is over dit onderwerp. Van 10 stappen om je doel te stellen, tot 6 stappen om ze te bereiken. Van waarom je doelen zou moeten stellen, tot hoe gemotiveerd te blijven gedurende je uitdaging. Wat mij betreft zijn de volgende twee punten de meest belangrijke ingrediënten voor succes:

  • ben realistisch wanneer je een doel stelt
  • neem kleine stapjes richting je doel

Met deze site wil ik je natuurlijk helpen om verspilde tijd te deleten. En ik wil zeker niet nóg iets wat je ‘moet’ aan je lijst toevoegen. Maar je zou een 30 dagen doel kunnen gebruiken om een eerste stap te zetten richting een lifestyle die je zou willen creëren voor jezelf. Of om gewoontes waar je vanaf wilt uit je leven te deleten. Bijvoorbeeld een ‘zeg-minstens-één-keer-per-dag-nee’ doel of een ‘eet-elke-dag-een-gezond-ontbijt’ doel.

Ik vond het moeilijk mijn eerste doel uit te kiezen. Ik was een beetje overenthousiast en wilde er  gelijk vier tegelijk doen. Niet echt realistisch, dus uiteindelijk heb ik gekozen voor: ‘elke dag 15 minuten mediteren in maart 2015’. Ik zal je op de hoogte houden van hoe het gegaan is. Ik heb een leuk schema ontwikkeld dat je gratis kan downloaden. Hierop kan je jouw eigen voortgang monitoren.

Wat wordt jouw 30 dagen doel?

 

Gaby_origineel zwart