4 manieren om lichter te leven | essentialiving
3298
post-template-default,single,single-post,postid-3298,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

4 manieren om lichter te leven

4 manieren om lichter te leven

Vorige week ben ik voor het eerst met de essentialiving planner onder m’n arm, op pad gegaan langs concept stores. Op zoek naar winkels die de planner in hun assortiment willen opnemen. Een bezigheid die eigenlijk way out of my comfort zone is, hahaha! Maar wanneer je over het algemeen positieve reacties krijgt, dan blijkt het toch hartstikke leuk om te doen. En je groeit spontaan een paar centimeter… :-) Uiteraard krijg ik ook vaak de deur op mijn neus. Heel logisch. Niet iedereen kan enthousiast zijn. Maar van één reactie keek ik toch wel op. De eigenaresse van de winkel vond de gedachte achter essentialiving ‘allemaal zo zwaar’. Wow! Ho! Stop! Nee! Ik wil juist het tegenovergestelde met essentialiving bereiken! Juist het deleten van overbodige ballast, zodat je je op alle fronten lichter voelt. Ja zelfs letterlijk lichter bent!

Volgens essentialiving bereik je ‘lichter leven’ in ieder geval op de volgende 4 manieren:

 

1. delete junk

Het deleten van etenswaar uit je voedingspatroon waar je lichaam totaal niet op zit te wachten, wat niet voedzaam is, maakt je in kilogrammen lichter. Als je eet wat en hoeveel je lichaam nodig heeft om goed te functioneren, ben je volgens mij je meest ideale zelf.

 

2. delete spullen

Het deleten van overbodige spullen uit je huis geeft letterlijk ruimte, maar ook figuurlijk. Alle dingen die we bezitten vereisen namelijk onze tijd, energie, aandacht en ons geld. Je ontdoen van overbodige spullen geeft je lucht om vrij te ademen en daardoor leef je lichter.

 

3. delete verspilde tijd

Voor mij betekent dit niet dat je altijd ‘nuttig’ bezig moet zijn. Even niks doen is in onze huidige maatschappij een luxe geworden, en ik denk zelfs erg belangrijk. Verspilde tijd gaat meer over het besteden van je tijd aan dingen die niet belangrijk voor je zijn. Wanneer je afspraken die er niet toe doen uit je agenda delete, geeft dat je extra tijd. Extra tijd om aan dingen te besteden waar je blij van wordt. En daarvan ga je zeker lichter leven!

 

4. delete overbodige gedachten

Met ‘overbodig’ bedoel ik eigenlijk ‘negatief’. Deze is nog een flinke uitdaging voor mij ;-) Maar de momenten dat het me lukt om overbodige gedachten om te buigen naar positieve en constructieve, dan is alles zo veel makkelijker en lichter!

Ik heb niet goed doorgevraagd (ik ben nog maar beginnend in het sales vak natuurlijk) dus ik weet niet wat de eigenaresse van hierboven precies zo zwaar vindt. Het kan dat ze ‘bewustzijn’ synoniem vindt aan zwaar. Maar je bewust zijn van wat je eet, koopt, doet en denkt, is inderdaad wel nodig. Pas dan kan je keuzes gaan maken wat voor jou essentieel is, en wat je wilt deleten. Maar na het deleten voel je je zeker te weten veel lichter!

Zijn er voor jou nog andere gebieden waarop je kan deleten?

 

Gaby_origineel zwart