50 Vragen die je geest vrij maken – deel 2 | essentialiving
4969
post-template-default,single,single-post,postid-4969,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

50 Vragen die je geest vrij maken – deel 2

50 Vragen die je geest vrij maken – deel 2

Deze 50 vragen die je geest vrij maken kwam ik op internet tegen. Omdat ik voortdurend op zoek naar rust, vrijheid en geluk hou ik er enorm van om over dit soort vragen na te denken. Ik hoop jij ook! Vandaag geef ik mijn antwoord op de vragen 6 t/m 10.

 

#6: Als geluk de nationale munteenheid was, wat voor een soort werk zou je dan rijk maken?

Het werk dat ik nu doe: m’n eigen business ‘essentialiving’ opzetten.

 

#7: Doe je waar je in gelooft?

Daar kan ik vrij kort over zijn: yep. Ik geloof in ‘essentialiving’ :-)

 

#8: Indien de gemiddelde levensduur 40 jaar was, hoe anders zou je dan leven?

Nou ja, dan zou ik er dus al niet meer zijn. Dus vrij anders, hahaha! Maar ok, ik snap natuurlijk de strekking van de vraag. Tja, op dit moment toch niet echt anders dan hoe ik nu leef. Ik denk wel dat mijn eerste 40 jaar er anders uitgezien zouden hebben. In deze post kan je lezen dat ik er vrij lang over gedaan heb om op ‘mijn pad’ te komen. Of in ieder geval, in de richting van mijn pad. Ik denk dat ik met een kortere levensduur mijn jongere levensjaren wat bewuster en gerichter geleefd zou hebben. Nu ik bijna op de helft ben ;-) doe ik dat vanzelf al.

 

# 9: In welke mate heb je daadwerkelijk controle over je eigen leven genomen?

Tjeetje, ik had deze lijst ongeveer 20 jaar geleden moeten hebben! Op dit moment zit ik steeds meer aan het roer van mijn eigen leven. Ik vind dat ook echt super belangrijk. Ik heb te lang geleefd zoals ik dacht dat anderen dat van mij verwachtten. En dat wil ik echt nooit meer. Dus ik vind het heel belangrijk om voor mijzelf te bepalen wat voor mij belangrijk is. En daar ook naar te handelen.

 

#10: Ben je meer bezorgd over dingen juist doen of de juiste dingen doen?

Vroeger het eerste, nu het tweede. Dat heeft denk ik met de leeftijd te maken en met wat ik bij vraag 8 geschreven heb.

Ik ben benieuwd wat jouw antwoorden zijn!

essentialiving | Gaby