50 Vragen die je geest vrij maken - deel 5 | essentialiving
6429
post-template-default,single,single-post,postid-6429,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

50 Vragen die je geest vrij maken – deel 5

50 Vragen die je geest vrij maken – deel 5

Deze 50 vragen die je geest vrij maken kwam ik op internet tegen. Omdat ik voortdurend op zoek naar rust, vrijheid en geluk hou ik er enorm van om over dit soort vragen na te denken. Ik hoop jij ook! Vandaag geef ik mijn antwoord op de vragen 21 t/m 25.

 

#21 Zou je liever een bezorgd genie zijn of een vreugdevolle simpele ziel?

Nou, zeker te weten een vreugdevolle simpele ziel! Daar gaat het toch om in het leven? Dat je gelukkig bent? Dat bereiken, altijd vol vreugde zijn, vind ik persoonlijk het hoogst haalbare. Niet dat ik mezelf een genie zou willen noemen (zeker niet), maar ik vind het soms maar vermoeiend dat ik zoveel nadenk. Ik heb wel vaker gedacht ‘hoe heerlijk zou het zijn als je gewoon een simpele ziel zou zijn, zonder wensen of doelen. Gewoon je leven leven en daarmee super gelukkig zijn’. Helaas is dat niet voldoende voor mij. Ik wil altijd meer…

 

#22 Waarom ben jij jij?

Ehm… ok?! Omdat ik zou eenmaal ik ben. En niemand anders. Of zo..

 

#23 Ben je het soort vriend(in) geweest die je zelf als vriend(in) wilt hebben?

Oeps een gewetensvraag. Ik vrees van niet. Uit een soort van misplaatste bescheidenheid ben ik slecht in het onderhouden van contacten. ‘Ach die heeft het zo druk, kom ik ook nog om tijd en aandacht vragen. Ze belt zelf wel wanneer ze me wilt zien’. Een beetje dat idee. Ik vul dan voor mijn vriendin in dat ze het te druk heeft voor mij. Misschien is dat wel helemaal niet zo. Of misschien is dat wel zo, maar ben ik een welkome afwisseling die ze graag in haar drukke schema inpast. Nu leg ik altijd de bal bij de ander, terwijl die misschien dan juist denkt: ‘het initiatief moet altijd van mij komen!’. Waardoor ze minder contact opneemt. En ik denk ‘tijdje niks gehoord, ze zal het wel heel druk hebben. Ik laat haar maar even met rust…’. Hahaha! Meer initiatief nemen is dus de les voor mij. Vind ik erg lastig.

 

#24 Wat is erger een goede vriendin die ver weg gaat wonen, of het contact verliezen met een goede vriendin die dichtbij woont?

Ik denk een goede vriendin die ver weg gaat wonen. Maar het ligt er helemaal aan waardoor je het contact verloren bent met die andere vriendin. Zijn jullie uit elkaar gegroeid (kan gebeuren, lijkt mij geen ramp) of is het door zoiets stoms als ik hierboven omschrijf. Dat is natuurlijk wel zonde! In dat geval is dat erger. Een vriendin die ver weg gaat wonen hoeft ook niet erg te zijn. Met skypen en appen kom je een heel eind. En je hebt er weer een vakantieadresje erbij! :-)

 

#25 Waar ben je het meest dankbaar voor?

Phoe. Het meest? Dat vind ik echt moeilijk om te zeggen. Dat zijn dingen waar je niet echt een rangorde aan kan geven, wat mij betreft. Ik moet denken aan mijn familie, mijn vrienden en mijn gezondheid. Niet te vervangen ‘dingen’ dus.

Nou, deze keer waren de vragen weer een stuk diepgaander dan die van vorige maand. Leuk! Wat zijn jouw antwoorden?

essentialiving | Gaby