50 Vragen die je geest vrij maken – deel 6 | essentialiving
6622
post-template-default,single,single-post,postid-6622,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

50 Vragen die je geest vrij maken – deel 6

50 Vragen die je geest vrij maken – deel 6

Deze 50 vragen die je geest vrij maken kwam ik op internet tegen. Omdat ik voortdurend op zoek naar rust, vrijheid en geluk hou ik er enorm van om over dit soort vragen na te denken. Ik hoop jij ook! Vandaag geef ik mijn antwoord op de vragen 26 t/m 30.

 

#26 Zou je liever al je herinneringen vergeten of nooit meer nieuwe kunnen maken?

Volgens mij is dit best een makkelijke vraag toch? Als je er vanuit gaat dat het NU het meest belangrijk is (wat ik inderdaad doe), dan zou je dus liever al je herinneringen vergeten.

 

#27 Is het mogelijk om de waarheid te kennen, zonder het eerst te betwisten?

Naar mijn mening bestaat DE waarheid niet. Dus wat iemand als waarheid ziet, kan altijd betwist worden. Door jezelf of door een ander. Ieder heeft z’n eigen waarheid. Zou fijn zijn als we dat van elkaar wat meer zouden kunnen respecteren. Ik geloof dat de wereld dan heel wat gezelliger zou zijn.

 

#28 Is je grootste angst ooit uitgekomen?

Gelukkig niet :-)

 

#29 Weet je nog die keer 5 (of 1 of 3 of 8) jaar geleden dat je ontzettend boos was? Is het nu nog belangrijk?

Tja, als je deze vraag leest, weet je het antwoord eigenlijk al. Nee, dat doet er dus geen zak meer toe. Wat het ook was. En als het dat voor jou wel doet, dan zou ik je graag willen aanraden je ‘ns te verdiepen in het fenomeen ‘loslaten’.

 

#30 Wat is je meest gelukkige moment uit je jeugd?

“Meest gelukkig” vind ik altijd zo’n zinloos. Alsof een rangorde hier belangrijk is. Daar hechten we wat mij betreft sowieso al een beetje te veel waarde aan in deze wereld.. Maar ok. Ik weet wel een bijzonder moment. Het is ook meteen de vroegste herinnering die ik heb. Ik werd 2 en ik moest een middagdutje doen, wat ik uiteraard niet wilde. In mijn bedje kwam mijn vader ineens binnen (hij zat in het leger en was op oefening geweest) en had een mega grote panda beer voor mij meegenomen uit Duitsland. Het beest was even groot als ik zelf. Ik vond het ongelooflijk en heel bijzonder dat ik zo’n mooi, groot cadeau kreeg. Ik weet trouwens helemaal niet of het echt zo gegaan is, maar zo zit dit in ieder geval in mijn hoofd.

Maar ook gewoon de vrijdagavonden, op de bank, met m’n zus, allebei onze lange rok aan (moooooooi!), glaasje prik en bakje chips, De Willem Ruis Show kijken. Of de Weekend Quiz. Hahaha! Prachtige herinneringen..

Wat zijn jouw antwoorden?

essentialiving | Gaby