50 Vragen die je geest vrij maken - deel 7 | essentialiving
6798
post-template-default,single,single-post,postid-6798,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

50 Vragen die je geest vrij maken – deel 7

Latte

50 Vragen die je geest vrij maken – deel 7

Deze 50 vragen die je geest vrij maken kwam ik op internet tegen. Omdat ik voortdurend op zoek ben naar rust, vrijheid en geluk hou ik er enorm van om over dit soort vragen na te denken. Ik hoop jij ook! Vandaag geef ik mijn antwoord op de vragen 31 t/m 35.

# 31 wanneer heb jij je recentelijk het meest gepassioneerd en springlevend gevoeld?

Ehm.. phoe.. tjee.. nou, die moet van ver komen zeg. Wat ik eigenlijk meteen al een beetje ‘disturbing’ vind. Oh, ik geloof dat er al iets komt op-poppen. Gelukkig maar ;-) Onlangs ben ik met mijn nieuwe collega’s uit eten geweest. Er was weer ‘ns wat te vieren (ik ben serieus nog nooit zo vaak uit eten geweest sinds ik daar werk!). Ik heb werkelijk waar, tranen met tuiten gelachen die avond! En ik had serieus maar één wijntje op. De rest had iets meer op geloof ik… Het was in ieder geval erg leuk. Buikpijn van het lachen. Dat is toch echt heerlijk!

 

#32 als niet nu, wanneer dan wel?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik best al een tijdje bezig ben met deze vraag. Ik heb altijd een gevoel gehad van ‘later als ik groot ben’. Maar dan zie je ineens 45 jaar op je kalender staan (wat?!)… En ineens dringt het tot je door dat je toch echt wel aan de tweede helft begonnen bent. Ze noemen dat ook wel mid-life crisis geloof ik ;-) Anyway, inderdaad: als niet nu, wanneer dan wel? Dingen die ik maar uit blijf stellen, dingen die ik maar niet zeg, dingen die ik maar niet doe. Ik heb er genoeg van. Als in: ik heb veel van dat soort dingen, én als in: ik ben dat zat. Ik zit midden in een proces om dat los te laten en ECHT te gaan doen, zeggen en zijn wat /wie ik wil.

 

#33 als je het nog niet bereikt hebt, wat heb je dan te verliezen

Zoooooheeeee, deze vragen zijn echt wel helemaal waar ik nu midden in zit zeg! Grappig. Misschien moet ik het een beetje toelichten. Keer op keer blijkt dat het feit dat essentialiving nog geen daverend succes is (ok, dat is natuurlijk relatief) komt omdat niemand het kent. Er is niks mis met het ‘concept’ zelf. Kennen mensen mijn producten of mijn site, dan zijn ze enthousiast. Maar niemand weet ervan. En dat komt omdat ik mij letterlijk niet laat zien. Mijn zichtbaarheid is nagenoeg nihil. Iets waar ik ontzettend veel moeite mee heb (clearly). En heel eerlijk, ik word wat dat betreft zo moe van mezelf. Ik ben het zooooo zat om mezelf klein te houden. Om in een hoekje af te gaan zitten wachten. Ik ben het zo, zo zat! En inderdaad, wat heb ik nou eigenlijk te verliezen? You go girl!! :-)

 

# 34 ben je ooit samen met iemand geweest zonder te praten, wat je achteraf het beste gesprek ever vond?

Nee, maar dat is wel precies de persoon die ik als mijn partner zoek! :-)

 

# 35 waarom veroorzaken religies die liefde prediken zo veel oorlog?

Ik denk dat oorlogen niets te maken hebben met hoe religies bedoeld zijn.

 

Wat zijn jouw antwoorden dit keer?

Gaby_419U