Ben ‘ns wat strenger voor jezelf! | essentialiving
4481
post-template-default,single,single-post,postid-4481,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Ben ‘ns wat strenger voor jezelf!

Ben ‘ns wat strenger voor jezelf!

Ja, je leest het goed. Ik roep hier op om wat strenger voor jezelf te zijn. Om ’t niet zo makkelijk af te laten weten. Om jezelf een schop onder je achterste te geven.

Ik praat hier duidelijk over een specifieke situatie, want over het algemeen denk ik dat mensen (inclusief ik zelf) wel wat minder hard voor zichzelf mogen zijn. Maar dat is input voor een andere post. Vandaag wil ik het hebben over één van mijn favoriete bezigheden: opruimen. Ik kom er maar gewoon voor uit… ;-)

Ik sta er in mijn omgeving om bekend extreem georganiseerd te zijn. En dat klopt eigenlijk wel: ik vergeet zelden een afspraak, ik kan erg goed plannen en ik heb nooit rommel in huis. Alles is opgeruimd, heeft een vaste plek, ligt op z’n plaats. En ik heb sowieso weinig spullen; puur en alleen wat ik nodig vind om fijn te kunnen leven en een gezellig huis te hebben. De rest geef, breng of gooi ik weg. Continu. Een opgeruimd huis hebben, is namelijk een ongoing proces. Je moet het wel bijhouden.

Afgelopen december ben ik zomaar ineens door drie verschillende mensen gevraagd om te helpen met opruimen. Blijkbaar speelt het bij veel mensen, en willen ze graag ook een opgeruimd huis. Prima hoor, ik kom wel helpen! Na elke opruimsessie merk ik dat mensen ontzettend blij zijn met het resultaat. Wat ze zeggen, van dat een leeg huis een leeg hoofd geeft, dat klopt gewoon! En zo ervaren ze het ook. En dat is voor mij ook de reden dat ik zo opgeruimd ben. Ik wil rust… Maar als de opbrengsten zo groot zijn, wat weerhoudt mensen er dan van om op te ruimen? Vaak hoor ik als argument: tja… er zijn zoveel andere dingen die leuker zijn om te doen! En dat snap ik helemaal. Alleen, waarom ben je niet één keertje wat strenger voor jezelf? Waarom pak je niet een week waarin je een enorme opruimsessie (lees: weggooi-sessie) houdt, en hou je het daarna vervolgens bij? Elke dag 10 minuutjes voor het slapen gaan alles weer terug leggen op z’n plek. Het is zo simpel. En zo’n groot plezier. En echt, dan blijft er genoeg tijd over voor andere leuke dingen!

Gaby_419U