Capsule Wardrobe: mijn stap 6 | essentialiving
7824
post-template-default,single,single-post,postid-7824,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Capsule Wardrobe: mijn stap 6

Capsule Wardrobe: mijn stap 6

Het aanvullen van mijn ‘echt wel’ stapel met items uit mijn ‘misschien’ stapel, om zo tot de gewenste hoeveelheid kledingstukken te komen, heeft mij een aantal inzichten opgeleverd:

  1. Ik draag eigenlijk helemaal geen hemdjes als ‘bovenkleding’. Ik draag eigenlijk alleen T-shirts met korte mouw. Dus in plaats van mijn 2 hemdjes, heb ik 2 T-shirts met korte mouw toegevoegd aan mijn capsule wardrobe.
  2. Ik heb ‘maar’ 5 broeken die ik graag draag (in plaats van de bedachte 6) en ik heb 3 jurken die ik graag draag (in plaats van de bedachte 2). Omdat het bij elkaar nog steeds even veel kledingstukken zijn, heb ik deze aantallen dus aangepast.
  3. Zo ook met truien en vesten. Ik heb 5 truien die ik graag draag (in plaats van de bedachte 4) en 3 vesten (in plaats van de bedachte 4). Ook hiervan heb ik de onderlinge aantallen dus aangepast.
  4. Ik heb maar één rok, maar ik zou er inderdaad wel graag 2 hebben. Hier hebben we dus het eerste item dat op mijn shoplijst komt, te pakken!
  5. Ik heb op zich voldoende schoenen, maar mijn lievelingsgympen zijn echt totaal afgetrapt en zeker aan vervanging toe. Daarnaast heb ik eigenlijk geen goede schoenen met lage hak. Die ik heb, zijn net iets te klein en doen me pijn. Naast een rok, wil ik dus gaan shoppen voor nieuwe gympen en voor schoenen met een lage hak.

 

 

Conclusie

 

Mijn conclusie is dat ik meer dan voldoende kleding heb waar ik blij van word. Grappig hoe dat werkt. Een overvolle kast, met allerlei ‘crappy’ kleding ertussen, gaven mij dus het gevoel dat álles helemaal niks was. Maar nu ik alleen de stukken over heb waar ik echt blij van word, ben ik weer helemaal gelukkig met mijn kledingkast. Zie je, dat essentialisme is zo gek nog niet! Focus op wat er toe doet, delete de rest. En het resultaat is rust, ruimte en zelfs geluk! <3

 

 

De zwarte hangertjes

Trouwens, nog een ander inzicht had ik met mijn 37 zwarte hangertjes. ‘Dat komt precies mooi uit’, dacht ik nog. ‘Wat toevallig’! Ik was alleen eventjes vergeten dat ik 37 items had bedacht inclusief schoenen (5 paar) en jassen (2 stuks). Ik heb dus eigenlijk helemaal geen 37 hangertjes nodig, maar slechts 30.

Er hangen nu dus nog 7 hangertjes werkeloos te hangen in mijn kast (eigenlijk 8, want ik wil dus nog die tweede rok kopen). Én ik heb nog zeker 5 tops die ik eigenlijk best graag zou willen dragen. Ik zit er dus aan te denken om die gewoon erbij te hangen. Wat denken jullie? Ben ik dan een mega cheat of ben ik gewoon een goede essentialist? 😊

 

 

Het resultaat

Hierbij het overzicht van mijn capsule wardrobe, nog vóórdat doctor fashion met haar tips doorkomt:

 

Tops korte mouw (6)

T-shirt met roze, grijs en wit  beige T-shirtoff white kanten top  roze lang T-shirt met knoopgeel dun gebreide top met metalen sterretjes koraal rode oversized shirt

 

 

Tops lange mouw (4)

roze shirt met driekwart mouw donker beige zijden top met driekwart mouw en kant koperkleurige dun gebreide top groen-blauwe tuniek met driekwart mouw

 

 

Truien (5)

witte trui off white open gehaakte trui met driekwart mouw oversized grijze lange trui blauwe trui met sterdonker goud kleurige grof gebreide trui met korte mouw

 

 

Vesten (3)

oversized zalm roze lang vest met korte mouw roze glimmend kort vestje oversized donkerblauw vest met driekwart mouw

 

 

Broeken (5)

licht grijze joggers beige driekwart skinny blauwe driekwart skinny jeans donkerblauwe skinny jeansdonkerblauw jumpsuit

 

 

Jurken (3)

licht beige-grijs glanzend jurkje spijkerjurkje donkerblauwe jurk zonder mouw

 

 

Rok (nu nog maar 1)

donkerblauw klok-rokje

 

 

Jacks/Colberts (2)

donkerblauw spijkerjasje donkerblauw colbert

 

 

Jassen (2)

gewatteerd beige jack beige leren jack

 

 

Schoenen (5)

Mijn 5 paar op dit moment, waarbij ik mijn gympen en lage hak schoenen (rechts onderin) nog ga vervangen.