Delete verspilde tijd

essentialiving gaat over deleten. Deleten van dingen die niet belangrijk voor ons zijn, zodat we de dingen die dat wel zijn over houden, en we ons daar op kunnen focussen. Deleten kan op heel veel gebieden. Bijvoorbeeld op het gebied van spullen, op het gebied van (ongezond) eten, op het gebied van (negatieve) gedachten. Zelfs op het gebied van relaties. In dat geval deleten we personen uit ons leven die niet (meer) belangrijk voor ons zijn. Dat kan een heerlijk gevoel van rust, vrijheid en geluk opleveren ;-) Maar ook op het gebied van tijd kan je deleten. Je verspilde tijd…

Nou ben je misschien geneigd om bij verspilde tijd te denken aan niet efficiënt of productief bezig zijn. Maar dat bedoel ik niet. Als een beetje rondlummelen belangrijk voor je is, en dat is hoe jij je dag wilt spenderen, dan zeg ik: doen! Ik bedoel met verspilde tijd bijvoorbeeld tijd die je

  • spendeert op je werk, terwijl je een hekel aan je baan hebt
  • doorbrengt met een partner die je niet goed behandelt
  • besteedt aan dingen omdat je denkt dat dat ‘moet’ of ‘hoort’

Eigenlijk de tijd die je spendeert aan dingen waar je helemaal geen tijd aan wilt spenderen. Die zou je eigenlijk tot een minimum moeten beperken.

Tuurlijk, we kunnen niet alleen maar leuke dingen doen. Sommige dingen moeten nou eenmaal gebeuren en horen er gewoon bij. Alhoewel… Ik moet nou toch even denken aan een quote van Kate Moss die ik ooit tegen kwam:

“My mum used to say to me ‘you can’t have fun all the time’ and I used to say ‘why not?’ Why the f*ck can’t I have fun all the time?”

Briljant zo’n levenshouding! Het zit helaas niet zo in mij geloof ik (ik ben veel te plichtsgetrouw) maar het is toch heerlijk als je zo kan leven? Ik probeer er in ieder geval wel naar te streven. Door me bewust te zijn van waar ik tijd in stop en of ik daar happy van word.

Ben jij je bewust hoe je je dagen slijt op deze aardbol?

Filed under tijd

My name is Gaby, I’m forty-four years old, and I live in the Netherlands. My calendar is comfortably booked, busy but not too busy. I eat healthy, tastefully and pure. And I’m living a tidy life. Every day I simplify matters. To reach the essence is something I like, what I’m good at, it’s the way I am; and it’s what essentialiving stands for. I want to inspire you – let my blog help you to remove the crap from your daily life. I promise to give you a cheerful smile on your face :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *