Even er tussenuit | essentialiving
3271
post-template-default,single,single-post,postid-3271,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Even er tussenuit

Even er tussenuit

Vandaag is mijn laatste dag voor de vakantie. Ik ben de laatste weken echt ontzettend druk geweest met het ontwikkelen van de enige echte essentialiving planner 2016, maar ik heb nét het definitieve document naar de drukker gestuurd. Jeuh! Ik ben echt zo excited over m’n planner, dat ik haast niet kan wachten om het resultaat met jullie te delen. Maar eerst: tijd voor even niks! Hoewel ik super blij ben met wat ik doe, voel ik toch heel sterk de behoefte om even weg te gaan en niks te doen. Ik moet echt even uit mijn dagelijkse routine komen om nieuwe energie en inspiratie op te doen. Dat zouden we allemaal van tijd tot tijd moeten doen.

 

Waarom is het belangrijk om vakantie te nemen?

Het is logisch dat iedereen zo af en toe tijd nodig heeft om zich weer op te laden. En dat opladen gaat gewoon beter als we even letterlijk afstand nemen van alles. Op vakantie slapen we bijvoorbeeld meer. We hebben geen zorgen, geen takenlijstje en geen verplichtingen waardoor we langer en beter slapen. En slaap is essentieel voor onze gezondheid!

Maar we bewegen ook meer op vakantie. Sightseeing, even door het centrum lopen, een wandelingetje langs het strand maken, lekker zwemmen. Zelfs als je niet op een actieve vakantie bent, ik noem bijvoorbeeld twee weken fietsen door Frankrijk, dan nog is het waarschijnlijk dat je meer beweegt dan in je dagelijkse leven.

Ten slotte, zijn we op vakantie vaker relaxed. Zowel jij zelf als je baas zullen daar de vruchten van plukken wanneer je weer aan het werk gaat. Uitgeruste werknemers zijn productieve werknemers! Bovendien kan je op vakantie alles (letterlijk en figuurlijk) van een afstand zien. Dat geeft nieuwe inzichten én nieuwe inspiratie. Dus: ga er zo af en toe even tussenuit!

 

Later!

Ik heb me afgevraagd wat ik met m’n blog zou doen tijdens mijn vakantie. Ik kon natuurlijk vooruit werken en alvast artikelen schrijven die dan automatisch tijdens mijn vakantie online zouden komen. Of ik had, zoals ik andere bloggers wel zie doen, gastbloggers kunnen vragen artikelen te schrijven tijdens mijn afwezigheid. Maar ik heb daar uiteindelijk niet voor gekozen. Ik vind het belangrijk om vakantie te nemen, essentieel zelfs. En dat wil ik dan ook uitdragen. Dus er zal absolute radiostilte op de site zijn. Gelukkig zijn er nog genoeg artikelen die genoeg mensen nog nooit gezien hebben ;-) Dus er zal nog steeds genoeg te zien en doen zijn op m’n site, ook als ik het niet regelmatig update. Ik hoop je hier weer te vinden over 3 weken, lieve lezers. Een hele fijne zomer gewenst allemaal!

 

Gaby_origineel zwart