F*ck je passie vinden! | essentialiving
6051
post-template-default,single,single-post,postid-6051,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

F*ck je passie vinden!

F*ck je passie vinden!

Weet je, ik heb me altijd enorm druk gemaakt over het vinden van mijn passie. Wat is het nou waarom ik hier op aarde ben? Wat is mijn taak? Wat moet ik doen? Erg frustrerend als je het steeds niet kan vinden, dat ene ding wat je ‘reason for being’ is. Ik kon altijd zo jaloers worden op mensen die van kinds af aan al weten wat ze willen worden, daar helemaal voor gaan en daar hun hele leven gepassioneerd over blijven.  En eigenlijk ben ik daar nog steeds jaloers op.. ;-) Wat lijkt me dat heerlijk! Wat een rust moet dat geven.

Ik niet hoor. Nee, op het Gymnasium had ik al een vakkenpakket waarmee ik nog alle kanten op kon. Ik heb zelfs in een zomer nog het vak economie ingehaald, zodat ik écht al-les kon gaan studeren. Wat het achteraf eigenlijk alleen maar lastiger gemaakt heeft om te kiezen. Uiteindelijk ben ik International Business gaan doen. Niet dat ik nou inhoudelijk wild werd van die richting. Maar daarbij kon je lekker in het buitenland gaan studeren en werken. Mijn carrière laat nou ook niet echt één duidelijke lijn zien. Ik ontwikkel me liever in de breedte dan in de diepte.

Maar ok. Eindelijk was daar dan m’n eigen business, essentialiving. Als je benieuwd bent hoe dat zo ontstaan is, kijk dan hier. Helemaal fijn, voelt fantastisch, ontzettend blij mee. Maar als je me nou vraagt: ‘is dit het dan?’, kan ik alleen maar antwoorden: ‘ja… voor nu’. Voorlopig ben ik met alle plezier en, ja daar istie, passie aan essentialiving aan het werken. Maar ik kan niet met zekerheid zeggen dat dat over een paar jaar nog steeds zo is. Mezelf kennende is de kans groter dat deze business zich dan ontwikkeld heeft in een of andere richting. En weet je, dat is prima. Er zijn maar heel weinig mensen die één grote passie hebben. Good for them! Maar de meesten van ons hebben dat niet. Zoals ik Elizabeth Gilbert in een interview hoorde zeggen: ‘We’re scattered people. You don’t have to say, because this is what I wanted to do last year, this is who I am’. Gelukkig maar!

Doe wat je NU blij maakt. Dat is het enige wat telt. En is dat morgen wat anders? Prima. Je mag van mening veranderen en je hoeft daar aan niemand verantwoording over af te leggen.

Gaby_419U

Heb je wat aan deze post gehad en ken je iemand die er ook wat aan kan hebben? Deel dit bericht dan. Help mij om essentialiving meer bekendheid te geven. Alvast bedankt!