Hoe je afstand doet van spullen

Velen van ons vinden het moeilijk om dingen weg te gooien. Is afstand doen ook voor jou een uitdaging? Dan heb ik iets wat je mindset hierover kan veranderen en je kan helpen.

De reden waarom wij dingen niet kunnen weggooien is omdat we denken dat we het ooit nog wel eens zouden kunnen gebruiken. Maar wees eerlijk, diep van binnen weet je eigenlijk wel dat die kans vrij klein is, of niet? Die doos met knopen die je bij een nieuw kledingstuk meekrijgt. Tenzij je een naaister van beroep bent, gebruik je die echt nooit meer. Of die 12 vazen die je bewaart. Waarschijnlijk gebruik je alleen je twee meest favoriete. Of wat te denken van je kledingkast? Van sommige kledingstukken wist je niet eens meer dat je ze had. Toch?

Natuurlijk heb ook ik dezelfde uitdaging als iedereen wanneer ik aan het opruimen ben. Ik moet ook beslissen of ik iets bewaar of weggooi. Wanneer deze vraag voorbij komt, hou ik altijd het volgende in mijn achterhoofd:

Ik woon liever in een opgeruimd huis en kom misschien een keer iets tegen wat ik beter niet weg had kunnen doen, dan dat ik alles maar bewaar voor het geval ik het ooit nog ‘ns nodig heb.

Met deze gedachte kan ik altijd makkelijker de beslissing nemen iets weg te doen. En dat ruimt lekker op. Hopelijk kan jij er ook wat mee. Laat het me weten!

 

Gaby_origineel zwart

 

Filed under spullen

My name is Gaby, I’m forty-four years old, and I live in the Netherlands. My calendar is comfortably booked, busy but not too busy. I eat healthy, tastefully and pure. And I’m living a tidy life. Every day I simplify matters. To reach the essence is something I like, what I’m good at, it’s the way I am; and it’s what essentialiving stands for. I want to inspire you – let my blog help you to remove the crap from your daily life. I promise to give you a cheerful smile on your face :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *