Ik ga het doen!

Vorige week ben ik naar een appartementje gaan kijken in een buitengebied van een dorp hier vlakbij Den Bosch. En hoewel dat specifieke appartement ‘em niet gaat worden (bleek op het noordoosten te liggen en dat is een absolute no-go voor Gaby), werden mij een aantal dingen direct duidelijk:

 

Jaaaaaaaaa!

  • Ja, ik wil de stad uit. Ik wil in ’t groen wonen. Ik wil bossen en weilanden om me heen. En geen huizen en auto’s.
  • Ja, ik wil gelijkvloers wonen. Ik vind een appartement iets heel prettigs hebben. Ik weet niet precies wat dat is. Lekker praktisch, alles bij de hand? Overzichtelijk? Overal heerlijk warm in de winter? Dat zijn wel dingen die heel erg bij mij passen.
  • Ja, ik wil klein wonen. Dat is eigenlijk wat deze zoektocht in gang heeft gezet. Als een echte ‘essentialist’ wil ik niet zo veel tijd kwijt zijn met het schoonhouden en onderhouden van mijn huis, als dat ik nu ben.
  • Ja, ik wil goedkoper wonen. Ook dit past helemaal in het straatje van een ‘essentialist’. Ik wil niet alleen maar hoeven werken om mijn hypotheek te kunnen betalen.

 

Best wel eng

Ok, dus die keuze is (in principe, langzaamaan, misschien dan wel) gemaakt: ik ga m’n huis verkopen! Whaaaaaa! Maar ik vind het ook eng. Want ik woon nu mooi. Heel. Erg. Mooi. En wat ik precies terug ga krijgen, dat weet ik nog niet. Ga ik geen spijt krijgen? Ik loop nu in 5 minuutjes het centrum van Den Bosch in, wat zo ook wel z’n voordelen heeft.. Ga ik dat niet missen?

Daarnaast is de kans groot dat ik dit huis eerder verkocht heb dan dat ik iets nieuws gevonden heb. Wat ik nu zoek, is namelijk vrij specifiek. Maar ja, eerst iets kopen en dan pas m’n huis proberen te verkopen, vind ik ook wat stressvol. Maar wat betekent dat dan voor de tijd tussen verkoop en nieuwe aankoop? Moet ik m’n spullen opslaan? Tijdelijk in een crappy, overpriced huurwoning gaan zitten? En voor hoe lang dan? En vind ik überhaupt wel iets voor de tussentijd, of sta ik dan op straat? Heerlijke doemscenario’s.. ;-) Allemaal dingen die het zelfs voor deze doorgewinterde, wel vaker flinke sprongen in het diepe makende persoon, toch wel erg spannend maken. Maar ja, dan komt mijn levensmotto weer bovendrijven: als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg. Oftewel: als ik wat anders wil, zal ik toch stappen moeten zetten. Ik moet maar gewoon vertrouwen hebben. Vertrouwen dat het allemaal wel goed komt. Ook al weet ik nog niet hoe.

 

Ontspullen

Maar ok. Ik hou mezelf vooral rustig door te blijven zeggen dat ik niets hoef. Ik hóef niet weg. Ik kan dit heel langzaamaan, stapje voor stapje, aanpakken. Dus ik begin maar ‘ns met wat makelaars uit te nodigen om te horen wat ik voor dit huis kan vragen, en wat de verwachting is hoe snel ik het kan verkopen. Dan ga ik maar ‘ns met m’n hypotheekverstrekker praten om te kijken wat de mogelijkheden voor vervolgstappen zijn.

En in de tussentijd begin ik alvast met ontspullen. Yay! Mijn favoriete bezigheid :-) Ik denk dat ik ongeveer de helft kleiner wil ga wonen (van 110 m2 naar ongeveer 60 m2), dus ik zal keuzes moeten gaan maken. Niet alleen in kleine spullen (kleding, keukenspullen, gereedschap.. ik noem maar wat), maar ook in grote meubels. Voor mijn hoekbank van 3 bij 2,5 meter, mijn eettafel van 2,1 meter, mijn hele werkkamer en voor verschillende kasten uit mijn slaapkamer zal waarschijnlijk geen plek meer zijn. En om straks niet alles à la minute kwijt te moeten, zet ik gewoon alvast wat dingen te koop. Help ik het Universum alvast mee om wat dingen in gang te zetten… ;-)

 

Ga je mee?

Ga je met me mee op deze reis? Ik weet dat veel mensen ook graag willen ontspullen, maar niet goed weten hoe dat te doen. Ze hebben behoefte aan begeleiding. Door precies te laten zien wat ik doe en welke keuzes ik maak in dit proces, kan je inspiratie opdoen voor jezelf. Dus volg me op Facebook of Instagram, of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Dan hou ik je op de hoogte. Zou ik erg gezellig vinden!

JA, SCHRIJF MIJ IN

gaby_419u-klein

Ken je iemand die graag zou willen ontspullen? Of die bewust wil (leren) kiezen voor wat voor hem/haar belangrijk is? Deel deze blog dan met die persoon. Alvast bedankt.

Filed under lifestyle, persoonlijk

My name is Gaby, I’m forty-four years old, and I live in the Netherlands. My calendar is comfortably booked, busy but not too busy. I eat healthy, tastefully and pure. And I’m living a tidy life. Every day I simplify matters. To reach the essence is something I like, what I’m good at, it’s the way I am; and it’s what essentialiving stands for. I want to inspire you – let my blog help you to remove the crap from your daily life. I promise to give you a cheerful smile on your face :-)

4 Comments

  1. Heel veel succes…ik ben ook gesprongen..krijg woensdag sleutel van een kleiner huis..heb je horen spreken bij ruw :-)

    • Oh Danielle, wat stoer! Jij hebt t gewoon al écht gedaan! En? Nog steeds blij met je keuze? Of eigenlijk moet ik dat natuurlijk ná woensdag vragen. Veel succes en geluk iig! En wat leuk dat je bij RUW was :-) Groetjes, Gaby

  2. Whaah wat een stap!! Ik volg het op de voet! Er is daar ergens in het groen vast een mooi appartement dat op jou wacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *