Leven aan het einde van de wereld | essentialiving
5081
post-template-default,single,single-post,postid-5081,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Leven aan het einde van de wereld

Leven aan het einde van de wereld

Een tijdje terug heb ik op een regenachtige ‘pajamas all day’-dag bijna alle afleveringen van ‘Floortje naar het einde van de wereld’ gekeken. Ik begon er meer één, maar raakte al snel verslaafd en wilde meer. Echt zo bijzonder om te zien hoe mensen op zulke afgelegen plekken, zo een basic bestaan kunnen leiden. Ik vond het prachtig om te zien en het idee fascineerde me enorm. Ineens realiseerde ik mij dat deze mensen een ultieme vorm van ‘essentialiving’ leven. Alle verhalen gaan over leven vanuit passie, vanuit overtuiging of simpelweg over het volgen van je hart. Stuk voor stuk hebben deze mensen ervoor gekozen om alles wat ze niet belangrijk vinden uit hun leven te verwijderen en alleen te focussen op wat er voor hen toe doet.

De vraag kwam bij mij op: zou ik zo kunnen leven? Over het algemeen is mijn antwoord toch: ‘nee’. Afgelegen wonen is wel iets waar ik naar verlang. Maar er is nog wel een verschil tussen 5 minuten moeten fietsen naar de eerste winkel in de buurt en 2 dagen moeten lopen. En hoewel ik niets om spullen geef, heel klein kan wonen en prima back to basics kan gaan, heb ik toch wel behoefte aan onze westerse basis comfort. Ik hoef niks fancy’s hoor, maar een normaal toilet, een douche en gewoon een bed op poten zijn voor mij toch wel vereisten. Mij niet gezien in een tipi bij -40 °C. Leven zoals dat stel op Epi (uitzending van 20 januari 2016), in dat prachtige huis op dat paradijselijk eiland: dat zou ik nog wel zien zitten :-)

Er kwamen vele prachtige uitspraken voorbij van deze mensen, waarvan ik jullie er een aantal niet wilde onthouden. Ze geven precies de boodschap weer die ik met essentialiving wil overbrengen.

uitzending 19 augustus 2014
“People are like trapped by the society where everyone wants you to buy this, and that, and that. Here we can realize that we don’t need all that. And that’s a kind of luxury. To be able to live with not só much”

 

uitzending 13 januari 2016
“I’m happy with my life here. I don’t want to change anything. This life, it makes your mind go at ease. You’re so peaceful in your mind and in your soul that, you know… just spending the days with these animals, just talking with the people… there is nothing to be stressed about. I’m in love with my life, I’m in love with my husband, I love my reindeers, I’m the happiest girl in the world”

 

uitzending 10 februari 2016
“It’s a very simple life. You don’t need much. That’s what you realize when you live here. You don’t need much”

 

En jij? Zou jij aan het einde van de wereld kunnen leven?

 

Tags:
, ,