Nieuwsbrieven: wat moet je er mee?

Onlangs vertelde een vriendin van mij enthousiast over een nieuwsbrief die ze ontvangt. Die nieuwsbrief is van een vrouw die haar eigen product ontwikkeld heeft en daar een bedrijf mee had, voordat ze er eigenlijk klaar voor was. En nu is ze er erg succesvol mee. Mijn vriendin dacht dat ik dat ook wel interessant zou vinden, en zei “het is de enige nieuwsbrief van de vele die ik daadwerkelijk open”. Hoewel het succes verhaal van die vrouw mij inderdaad interesseerde (altijd fijn om te lezen dat een start-up ook zo kan gaan), was ik vooral geïntrigeerd door haar laatste zin. Maar dat komt waarschijnlijk door de organizer in mij… :-)

Ik vraag me namelijk af waarom je tig nieuwsbrieven zou laten binnenkomen in je inbox als je ze helemaal niet leest. Dat begrijp ik gewoon niet. Ik hou van een lege inbox. Het geeft me overzicht, rust en het maakt mijn hoofd leeg. Werkt dat voor jou ook zo?

Ik schrijf me dan ook bijna nooit in voor een nieuwsbrief. Misschien komt dat ook omdat ik heel (heel erg) langzaam lees en ik gewoon geen tijd heb voor veel nieuwsbrieven. Of, ik wil er geen tijd voor maken. Ik kies bewust voor de nieuwsbrieven die ik wel echt wil en kan lezen. Dus wanneer er weer een nieuwsbrief binnenkomt waar ik me niet bewust voor ingeschreven heb (hoe doen die marketeers dat toch?), dan:

  • open ik de nieuwsbrief
  • lees ‘em niet
  • scroll meteen naar beneden
  • zoek de ‘uitschrijven’ knop of link
  • schrijf me uit
  • delete de mail

Geen overbodige ballast in mijn inbox! Ik zeg: hit delete and smile!

 

Gaby_origineel zwart

Filed under tijd

My name is Gaby, I’m forty-four years old, and I live in the Netherlands. My calendar is comfortably booked, busy but not too busy. I eat healthy, tastefully and pure. And I’m living a tidy life. Every day I simplify matters. To reach the essence is something I like, what I’m good at, it’s the way I am; and it’s what essentialiving stands for. I want to inspire you – let my blog help you to remove the crap from your daily life. I promise to give you a cheerful smile on your face :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *