Ontspullen, zo doe je dat #2 | essentialiving
7196
post-template-default,single,single-post,postid-7196,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Ontspullen, zo doe je dat #2

vintage tafeltje en design on stock bank

Ontspullen, zo doe je dat #2

Change of plans! Nu al? Ja, nu al. Ik ben nog maar twee weken verder vanaf de beslissing m’n huis te gaan verkopen en ik heb nu al besloten het toch anders te gaan doen. Ik dacht dat ik veel stress zou hebben van het scenario eerst een nieuw huis kopen en dan nog van mijn eigen huis af te moeten. Maar afgelopen week zijn een aantal makelaars langsgekomen.

En allemaal zeggen ze dat ik heel snel van mijn huis af zal zijn. De ‘binnen 10 dagen’ kwam erg hard bij mij binnen moet ik zeggen.. Wat blijkt nou? De stress van eerst mijn huis verkopen en dan nog wat nieuws moeten vinden is vele mate groter voor Gaby, haha! Dus: ik ga eerst maar ‘ns hard op zoek naar iets anders. Koop, of huur. Dat maakt mij op dit moment niet zo veel uit. Morgen heb ik een afspraak bij een hypotheekadviseur om te kijken wat ik zou kunnen lenen in het geval van koop. Verder zal ik de komende tijd veel op internet zoeken. En het overal rondbazuinen: ik ben op zoek naar een nieuwe woning! Dus weet jij een appartement, op maximaal een half uur fietsen van het centrum van Den Bosch, klein, in het groen en goedkoop? Laat het me weten!

 

Laag pitje

Afgelopen week ben ik niet zo veel bezig geweest met ontspullen. Voordat ik bovenstaande beslissing genomen had, zat er namelijk nog haast op het verkoop-klaar maken van het huis. Ik wil het huis pico bello in orde hebben voor de nieuwe kopers, dus ik ben bezig geweest met alle kleine klusjes die er nog lagen.

De lamp die het al 5 maanden niet meer doet eindelijk vervangen, de hendel van openslaande deuren eindelijk ‘ns van wat kruipolie voorzien, de voeg die losgelaten had repareren, dat soort dingen. Bovendien had de makelaar aangegeven dat ik mijn kozijnen wel ‘ns mocht schoonmaken. Haha! Ja, ik ben een ontzettende opruimer, maar poetsen… ho maar. Lijkt ook niet zo nodig als het zo opgeruimd is, vind ik zelf altijd. Maar ok, het hele weekend ramen staan lappen en kozijnen staan schrobben. Zwaar werk, maar de makelaar had gelijk: ik heb nu weer een prachtig, blinkend en ook van buiten uitnodigend huis.

 

Mini ontspul-sessie

Ik heb nog wel íets aan ontspullen gedaan afgelopen week. Van de TV kast ben ik een halve circel naar links gedraaid, en het eerst wat ik daar tegenkwam was het tafeltje van bovenstaande foto. Ik wilde het toch nog even benoemen, want ik kan mij zo voorstellen dat je denkt: “wat valt daar nou nog te ontspullen (zonder dat het huis er ronduit koud en ongezellig uit gaat zien)?”. Nou, ik heb 3 van de 4 tijdschriften weggehaald. Ik kijk er nooit in, doe er niks mee en wat ‘styling’ betreft vind ik 1 tijdschrift ook al z’n werk doen. Ik heb de Flow laten liggen omdat ik die qua kleurstelling het beste vond passen. “Maar wat maakt het nou uit of er 1 of 4 tijdschriften liggen” zal je misschien denken. En dat is nou precies het belangrijke punt dat ik wilde maken.

Wanneer het alleen om deze 1 of 4 tijdschriften gaat, maakt het inderdaad natuurlijk niet echt wat uit. Maar als je bij alles zo gaat denken, maakt het geheel wel wat uit. Voor ontspullen is het heel belangrijk om je denken om te draaien. Je mindset moet gericht zijn op zo veel mogelijk weg doen. En niet op: wat kan best nog wel blijven. Al-les maakt uit! Elke spijker, elk prulletje, elk voorwerp hoe klein ook. Het gezegde ‘alle kleine beetjes helpen’ gaat hier helemaal op.

Oh, enne… als je goed op de foto kijkt, zie je links onderin ook nog iets liggen. Dat is een meditatiekussen waar ik sinds ik mijn voet gebroken heb eigenlijk niet meer lekker op zit. Dus die komt ook op marktplaats te staan. Toch weer best wat spullen die bij zo’n mini-sessie de deur uit gaan, niet?

Ik ben benieuwd of jij ook al aan de slag bent gegaan. Zo niet: wat houdt je tegen?

gaby_419u-klein