Opruimen is beslissingen nemen | essentialiving
3194
post-template-default,single,single-post,postid-3194,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Opruimen is beslissingen nemen

Opruimen is beslissingen nemen

Een tijd terug las ik in de Flow: opruimen is lijstjes maken. Huh? Persoonlijk ben ik het hier echt totaal niet mee eens. Hoezo? Hoe krijg je door lijstjes te maken een opgeruimd huis? Wat mij betreft ben je door lijstjes te maken alleen maar aan het uitstellen wat je eigenlijk moet doen, en dat is beslissingen nemen. Want ik vind dat opruimen hetzelfde is als beslissingen nemen.

De beslissingen die genomen moeten worden tijdens het opruimen, kunnen op twee niveaus gemaakt worden:

  1. het verplaatsen van spullen niveau, wat ik het basis niveau vind
  2. het weggooien van spullen niveau, wat ik het gevorderde –opruimen to the max– niveau vind

 

De verplaatsen beslissing

Het verplaatsen-van-spullen-niveau is wanneer je bijvoorbeeld alle tijdschriften die je her en der door het huis hebt liggen bij elkaar raapt en ze netjes op een stapel legt. Liefst in een tijdschriftenmand. Of je verzamelt je kleding die je in de badkamer, de huiskamer, de slaapkamer of op zolder kan vinden en beslist of je ze in de wasmand gooit of ze opvouwt en terug legt in de kast. Door dit te doen, ziet je huis er weer netjes uit. Maar je hebt waarschijnlijk nog steeds veel te veel spullen die je niet nodig hebt. Kans is groot dat je tijdschriftenmand en kledingkast uitpuilen. De echte beslissing die daarom genomen zou moeten worden is de weggooien beslissing.

 

De weggooien beslissing

Dit doe je wanneer je al je tijdschriften bij elkaar zoekt en één voor één nagaat of je ze wilt bewaren of wegdoen. Waarbij écht opruimen betekent dat je zo veel mogelijk wegdoet. Door dat te doen, zal je huis er niet alleen netjes maar ook opgeruimd uit zien. Groot voordeel hiervan is dat naast je huis ook je hoofd leeg raakt. Een verademing kan ik je vertellen.

Als je moeite hebt met opruimen, blijf deze blog dan volgen. Binnenkort deel ik een gedetailleerd stappenplan dat je zou kunnen helpen.

 

Gaby_origineel zwart