Opruimen is cool!

Met de komst van het boek ‘Opgeruimd!’ van Marie Kondo is ont-spullen helemaal hot. Ik juich het alleen maar toe. Ik, zelf meester-opruimer, vind het fantastisch dat zij opruimen hip en happening heeft gemaakt. Echt zo blij mee!

Jaren lang kwam ik niet voor mijn opruimtalent uit. Want, laten we eerlijk zijn, opruimen heeft nou niet de meest sexy uitstraling. Op je tinder account vertel je niet dat je een neat freak bent ;-). Maar het echt verbergen, dat lukte nou toch ook weer niet. Ik weet nog dat ik bij één van mijn eerste werkgevers zo’n persoonlijkheidstest moest doen. De categorie ‘geordend/opgeruimd’ had echt een e-nor-me uitschieter naar boven. Het jaar daarna moest ik dezelfde test nog een keer doen. Ik heb toen heel erg m’n best gedaan mijn antwoorden zo te kiezen dat er geen uitschieter zou zijn. Immers, ‘opgeruimd zijn = saai’. Maar nee hoor, het bleek een goed opgezette test. Want ook het tweede jaar was er geen ontkomen aan en was het voor iedereen overduidelijk: ik ben opgeruimd to the max.

Wat ik me ook nog heel goed kan herinneren, we hebben het hier over halverwege de jaren ’90, is dat we op mijn werk in de bedrijfskantine zaten. Het afval van mijn lunch (servetje, papieren placemat, doosje van de hagelslag, bakje van de boter, etc) had ik keurig geordend en opgevouwen tot een handzaam pakketje zodat het handig in één keer in de prullenbak kon. Ik weet nog dat de Divisie Directeur, een Schot, mij aankeek en met dat grappige accent alleen maar zei: ‘that says a lot about you Gaby’. Hahaha! Hoe gelijk had hij! Als ik nu terug kijk, denk ik: had ik er toen maar meer mee gedaan. Jezelf ontkennen is nooit een goed idee…

Inmiddels zijn we vele jaren verder, ben ik wat ouder en wijzer, en kom ik er vol voor uit dat ik meester-opruimer ben. En guess what? Mensen waarderen mij daar juist om. Door Marie Kondo staat opruimen op de kaart, en van alle kanten vragen mensen mij ineens of ik kan helpen met opruimen. Ja hoor, dat kan ik! Leuk! Opruimen is eindelijk cool. Wat heet, ik ben cool!

Gaby_419U

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het opruimen? Kijk dan ‘ns of mijn e-cursus opruimen wat voor je is. Heb je toch behoefte aan één op één begeleiding bij jou thuis? Stuur me dan een mail voor meer informatie.

Filed under spullen

My name is Gaby, I’m forty-four years old, and I live in the Netherlands. My calendar is comfortably booked, busy but not too busy. I eat healthy, tastefully and pure. And I’m living a tidy life. Every day I simplify matters. To reach the essence is something I like, what I’m good at, it’s the way I am; and it’s what essentialiving stands for. I want to inspire you – let my blog help you to remove the crap from your daily life. I promise to give you a cheerful smile on your face :-)

2 Comments

 1. Monique Janssen

  Hallo Gaby,

  Via Remko Boer kwam ik bij jou terecht, en ik wil je echt complimenteren met je site! Keurig, mooi opgezet, fijne strakke vormgeving. Ik ben ook zo’n ‘neat-freak’ (ik heb niets in huis wat overbodig is, maar dan ook echt niets ), dus word hier helemaal blij van! De komende tijd heb ik vrij weinig omhanden, en nu opruimen gelukkig cool is geworden durf ik er ook voor uit te komen dat ik dat best een poosje wil doen. Als je dus hulp kan gebruiken bij concrete opruimsessies bij mensen thuis dan bied ik me graag aan!

  • Hoi Monique,

   Wat een super leuk berichtje, dank! Op dit moment heb ik geen hulp nodig bij opruimsessies, maar zodra dat aan de orde is, zoek ik je zeker op!

   Groetjes, Gaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *