Opruimen is cool! | essentialiving
6020
post-template-default,single,single-post,postid-6020,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Opruimen is cool!

Opruimen is cool!

Met de komst van het boek ‘Opgeruimd!’ van Marie Kondo is ont-spullen helemaal hot. Ik juich het alleen maar toe. Ik, zelf meester-opruimer, vind het fantastisch dat zij opruimen hip en happening heeft gemaakt. Echt zo blij mee!

Jaren lang kwam ik niet voor mijn opruimtalent uit. Want, laten we eerlijk zijn, opruimen heeft nou niet de meest sexy uitstraling. Op je tinder account vertel je niet dat je een neat freak bent ;-). Maar het echt verbergen, dat lukte nou toch ook weer niet. Ik weet nog dat ik bij één van mijn eerste werkgevers zo’n persoonlijkheidstest moest doen. De categorie ‘geordend/opgeruimd’ had echt een e-nor-me uitschieter naar boven. Het jaar daarna moest ik dezelfde test nog een keer doen. Ik heb toen heel erg m’n best gedaan mijn antwoorden zo te kiezen dat er geen uitschieter zou zijn. Immers, ‘opgeruimd zijn = saai’. Maar nee hoor, het bleek een goed opgezette test. Want ook het tweede jaar was er geen ontkomen aan en was het voor iedereen overduidelijk: ik ben opgeruimd to the max.

Wat ik me ook nog heel goed kan herinneren, we hebben het hier over halverwege de jaren ’90, is dat we op mijn werk in de bedrijfskantine zaten. Het afval van mijn lunch (servetje, papieren placemat, doosje van de hagelslag, bakje van de boter, etc) had ik keurig geordend en opgevouwen tot een handzaam pakketje zodat het handig in één keer in de prullenbak kon. Ik weet nog dat de Divisie Directeur, een Schot, mij aankeek en met dat grappige accent alleen maar zei: ‘that says a lot about you Gaby’. Hahaha! Hoe gelijk had hij! Als ik nu terug kijk, denk ik: had ik er toen maar meer mee gedaan. Jezelf ontkennen is nooit een goed idee…

Inmiddels zijn we vele jaren verder, ben ik wat ouder en wijzer, en kom ik er vol voor uit dat ik meester-opruimer ben. En guess what? Mensen waarderen mij daar juist om. Door Marie Kondo staat opruimen op de kaart, en van alle kanten vragen mensen mij ineens of ik kan helpen met opruimen. Ja hoor, dat kan ik! Leuk! Opruimen is eindelijk cool. Wat heet, ik ben cool!

Gaby_419U

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het opruimen? Kijk dan ‘ns of mijn e-cursus opruimen wat voor je is. Heb je toch behoefte aan één op één begeleiding bij jou thuis? Stuur me dan een mail voor meer informatie.