Sh*t gedaan krijgen | essentialiving
3227
post-template-default,single,single-post,postid-3227,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Sh*t gedaan krijgen

Sh*t gedaan krijgen

Nu ik eigen baas ben, kan ik heerlijk mijn eigen tijd indelen. Ik vond dus dat ik er maar zo veel van moest genieten, dat ik vooral van deze vrijheid gebruik moest maken, en dingen pas moest doen wanneer ik daar zin in had. Lekker losjes, you know… go with the flow, taking it easy, en zo. Mensen die zo leven lijken altijd zo veel cooler! En zo wilde ik ook wel zijn… ;-)

 

De mellow houding

Misschien zie je het al aankomen. Maar na een aantal weken was ik behoorlijk teleurgesteld en gedesillusioneerd. Deze mellow, chill, we-zien-wel-hoe-de-wind-waait houding werkte natuurlijk totaal niet voor mij. Ik ben gewend om dingen gedaan te krijgen. Maar nu had ik helemaal geen overzicht. Alle dingen die ik nog moest doen bleven maar door mijn hoofd dolen. En daardoor leek het alsof ik mega veel te doen had. Te veel zelfs. Het verstijfde mij helemaal en gevolg was dat ik helemaal niets meer gedaan kreeg. En daar word ik verre van blij van.

 

Terug naar structuur

Dus, nadat ik dit voor mijzelf toegegeven had, ging ik toch maar weer terug naar mezelf. Het klinkt niet sexy, maar eigenlijk wil ik gewoon plannen. Ik wil dat mijn dagen georganiseerd zijn. Ik wil weten wanneer ik wat doe. Ik heb structuur nodig. Hell, ik bén structuur! Het is waarom ik altijd sh*t gedaan krijg. Het is waar bedrijven mij om waarderen en waarom ze me inhuren. Puin ruimen, orde in de chaos creëren, structureren en dingen eenvoudiger maken. Dát is mijn ding. Waarom zou ik dat ontkennen?

 

Overzicht

Wat ik vooral nodig heb om dingen gedaan te krijgen, is overzicht. Ik raak niet in de stress van een enorme to do lijst. Ik begin gewoon bovenaan en werk door totdat ik er doorheen ben (wanneer de lijst op volgorde van prioriteit is natuurlijk). Maar waar ik wel de kluts van kwijt raak, is wanneer ik geen overzicht heb. Wanneer ik niet helder heb wat er gedaan moet worden. Taken moeten voor mij op een lijst staan, zodat ze uit m’n hoofd kunnen en er ruimte ontstaat om die taken daadwerkelijk op te pakken. Werkt dat niet voor iedereen zo?

Gelukkig ben ik goed in overzicht creëren. Het is mijn tweede (of zelfs eerste) natuur. Ik vind het heerlijk om te doen. En omdat ik er goed in ben, denk ik dat ik jou kan helpen ook overzicht te krijgen. Mocht je dat willen uiteraard. Ik heb een to do lijst gemaakt die je gratis kan downloaden. Volgende keer zal ik je tips geven over hoe je deze lijst kan gebruiken zodat ook jij sh*t gedaan krijgt.

 

De essentialiving planner 2016

Tenslotte kan ik vol trots melden dat het eerste essentialiving product een agenda is. De ‘essentialiving planner 2016’ helpt je om je dagelijkse leven meer structuur te geven. Om zo soepel mogelijk de to do’s die er nou eenmaal bij horen, af te kunnen vinken. Zodat je niet meer het gevoel hebt continu achter de feiten aan te lopen en je zelf weer in de drivers’ seat komt. Werken met de essentialiving planner maakt je hoofd leeg doordat je overzicht hebt. Bovendien helpt de planner je om focus aan te brengen en om je balans in de gaten te houden. Alles met het doel meer rust te vinden en tijd over te houden voor de leuke dingen in het leven. De planner is vanaf september via bol.com te verkrijgen.

Als ik je in de tussentijd met iets op dit gebied kan helpen, dan hoor ik het graag!

 

Gaby_origineel zwart