Stap 5: Aantal items per categorie bepalen | essentialiving
7697
post-template-default,single,single-post,postid-7697,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Stap 5: Aantal items per categorie bepalen

zalm roze/witte nette jurk

Stap 5: Aantal items per categorie bepalen

Heerlijk, de laatste stap voordat we weer op gaan bouwen. We gaan even lekker puzzelen…

 

Opdracht voor vandaag

Voordat we gaan opbouwen, moeten we eerst nog even weten wat we precies willen hebben. Hoe gaan we de (in mijn geval 37) items verdelen over de verschillende categorieën? Hoeveel broeken, rokken, jurken, T-shirts, truien, schoenen en accessoires willen we eigenlijk hebben?

Ik vind dit eigenlijk best een moeilijke opdracht die ik zelf bedacht heb, haha! Mijn eerste reactie is: weet ik veel? Na even nagedacht te hebben, is dit mijn idee hierbij:

 • gevoelsmatig heb ik liever veel meer dingen voor aan de bovenkant dan voor aan de onderkant
 • ik ben een ongelooflijke koukleum (nee echt, ik ben veel erger dan jij) dus voor de buitenste bovenlaag (vesten, truien, jasjes) wil ik waarschijnlijk wat meer items hebben dan de gemiddelde ‘mensch’
 • ik ben niet zo’n schoenenfreak, dus ik denk dat ik aan 5 paar wel voldoende heb

 

 

Stap 5a: maak een verdeling op hoofdlijnen

We gaan nu eerst op hoofdlijn een verdeling maken, die we daarna verder gaan uitwerken/uitsplitsen op detailniveau. Maak deze verdeling overigens eerst op papier. Hierna gaan we echt met kleding aan de slag. Dit is hoe ik het voor mijzelf uitgewerkt heb:

 • Bovenkant: 22
 • Onderkant: 10
 • Schoenen: 5
 • Totaal: 37

 

 

Stap 5b: maak een onderverdeling

Ik ga nu verder met de onderverdeling. Als ik uitga van mijn aantallen dan verdeel ik, na even gepuzzeld te hebben, mijn 37 stuks als volgt:

Bovenkant

 • Hemdjes: 2
 • Tops korte mouw: 4
 • Tops lange mouw: 4
 • Trui: 4
 • Vest: 4
 • Colbert: 2
 • Jas: 2
 • Totaal: 22

Onderkant

 • Broek: 6
 • Short: 0
 • Rok: 2
 • Jurk: 2
 • Totaal: 10

Schoenen

 • Hoge hak: 1
 • Lage hak: 1
 • Platte schoen: 2
 • Gympen: 1
 • Totaal: 5

 

Oei, toch best wel weinig allemaal. Hahaha, waar ben ik aan begonnen? Benieuwd hoe jij het ervaart. Laat me weten welke vragen je tegenkomt en laat zien hoe ver jij al bent. Dat kan hieronder bij de reacties, of op Instagram met #essentialivingcw.

Vrijdag gaan we ein-de-lijk met hulp van doctor fashion opbouwen. Kom maar door met die tips doctor fashion! Yay!

Liefs, Cynthia en Gaby