Stap één richting gezonde eetgewoonten | essentialiving
3176
post-template-default,single,single-post,postid-3176,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Stap één richting gezonde eetgewoonten

Stap één richting gezonde eetgewoonten

Dit bordje hing vroeger in mijn keuken ;-) Eigenlijk is het niet zo zeer dat ik niet kán koken, ik heb meestal gewoon geen zin om er tijd aan te besteden. OK, toegegeven, met meer dan twee pannen op het vuur ben ik compleet in de stress. Maar met genoeg tijd en wat inspanning kan ik een redelijke maaltijd in elkaar draaien. Het is gewoon dat ik na een dag hard werken geen zin heb om lang in de keuken te staan. Ik neem aan dat ik daar niet de enige in ben? Maar met weinig tijd, is het erg aantrekkelijk om snel naar voorverpakt eten of zelfs fast food te grijpen. En dat wil ik eigenlijk liever niet.

Ik denk dat ik echt de afgelopen 15 jaar steeds hetzelfde goede voornemen gehad heb: gezond eten. Niet zozeer om af te vallen (ik ben gezegend met een slank postuur), maar om me energieker te voelen. En vind ik het gewoon belangrijk om goed voor mezelf te zorgen. Ik ben dus al tijden op zoek naar hoe ik gezond eten kan combineren met niet al te lang in de keuken staan. En eindelijk ben ik op de goede weg!

Wat heb ik anders gedaan? Mijn eerste stap naar gezonde eetgewoonten was om mijn beeld van wat een lange tijd is om in de keuken te staan, te wijzigen. Toen ik eenmaal besloten had dat 30 minuten eigenlijk helemaal niet zo lang is, maakte dat een wereld van verschil. Het is gewoon een mindset! Als je wilt, kan je het ook ‘ns proberen en kijken of er voor jou ook iets verandert. Laat het me weten!

 

Gaby_origineel zwart