Stop met alle ballen hoog te houden | essentialiving
5912
post-template-default,single,single-post,postid-5912,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Stop met alle ballen hoog te houden

Stop met alle ballen hoog te houden

Paracetamol. Ik hou er niet van. Ik vind het geen fijn idee om chemicaliën in mijn lichaam te stoppen. Mijn zus vindt dat zo’n onzin: ‘als je hoofdpijn hebt, dan neem je toch gewoon zo’n ding en ben je er vanaf? Daar zijn ze toch voor?’. Misschien wel. Maar ik achterhaal liever waarom ik hoofdpijn heb, en probeer dan de bron aan te pakken. Ik ben namelijk van mening dat je natuurlijke staat van zijn, hoofdpijnloos is.

En datzelfde heb ik met het proberen van alle ballen in de lucht te houden. Je kan proberen om toch alles gedaan te krijgen, om harder en langer te werken, om met handige time management trucjes zo efficient mogelijk bezig te zijn. Als de paracetamol van de to do lijstjes. Maar ook hier pak ik liever de bron zelf aan. Het is blijkbaar dus gewoon te veel wat er op je bordje ligt. Je natuurlijke staat van zijn is wat mij betreft niet die van ‘juggling woman’.

Woman with six arms holding an apple baby book cellphone computer and heart

‘juggling woman’

Hoe zit het met jou? Ren jij ook van hot naar her? Zorg jij ook dat je als een soort van omnipotente godin alles op de rit hebt voor jezelf en iedereen om je heen? Probeer jij ook alle ballen hoog te houden? Dan stop maar eens even. Want dat is niet de bedoeling. Een dagje, of misschien een weekje, ok. Maar niet structureel. Dan raak je alleen maar opgebrand en uitgeblust. En dan heeft niemand meer wat aan je. Jijzelf niet, en je omgeving niet. Haal dingen van je bord af. Niet álles is belangrijk. Echt niet. En je kán gewoon niet alles doen. Kies er bewust voor om alleen te doen wat jij het meest belangrijk vindt.

Gaby_419U

 

Heb je wat aan deze post gehad en ken je iemand die er ook wat aan kan hebben? Deel dit bericht dan. Help mij om essentialiving meer bekendheid te geven. Alvast bedankt!

Tags: