Volg je eigen pad | essentialiving
3281
post-template-default,single,single-post,postid-3281,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Volg je eigen pad

Volg je eigen pad

Vorige week deelde ik met jullie dat ik mijn passie, mijn visie en mijn enthousiasme voor essentialiving was verloren. Een naar gevoel, maar vandaag kan ik jullie gelukkig mededelen dat ik het allemaal weer helemaal terug heb :-) En niet alleen dat, ik ben er ook achter hoe het zover gekomen was.

De laatste maanden ben ik intensief bezig geweest met het ontwikkelen van het concept van essentialiving. Ik gaf vorm aan de inhoud, bedacht wat essentialiving over moet brengen en hoe mensen daarvan zouden kunnen profiteren. Ik liet deze “wijsheid” uit mijzelf komen, vertrouwde volledig op mijn eigen gevoel en instinct. En dat voelde goed.

Vlak voor ik op vakantie ging zocht ik naar nieuwe inspiratie voor mijn blog. Ik ging andere blogs en websites volgen die dezelfde filosofie hadden als mijn blog. Sites die min of meer over hetzelfde schreven en die heel succesvol waren, met veel traffic en heel veel trouwe volgers. Voor ik het wist begon ik die sites en blogs helemaal te analyseren. Hoe hadden zij hun site opgebouwd, waar schreven ze over en op welke manier en wat maakte hun site zo populair? En daar ging het mis. In plaats van geïnspireerd te raken begon ik onbewust te kopiëren. En dat werkte natuurlijk niet. Het voelde niet goed en de dingen kwamen niet uit mijzelf. Ik blokkeerde, raakte in de war en verliet mijn eigen pad. En als gevolg daarvan raakte ik mijn passie voor essentialiving kwijt.

Mijn zus liet mij dat inzien. Zij zei dat als ik geïnspireerd wilde raken dat ik dan eigenlijk overal kan kijken, behalve op blogs en sites die lijken op die van mij. En ze heeft gelijk. Wat ik wil is de dingen die mij inspireren vertalen naar het concept van essentialiving, mijn eigen draai eraan geven. Dus heb ik alle blogs en sites die ik was gaan volgen weer “unfollowed” en ben op zoek gegaan naar hele andere inspirerende sites. En het werkt! Ik heb mijn passie teruggevonden.

Het waren moeilijk weken, maar ik heb belangrijke lessen geleerd. Blijf trouw aan jezelf en volg je eigen pad. Dat is het devies!

 

Gaby_origineel zwart

 

Tags:
, , ,