Waarom je nooit de tijd zal vinden | essentialiving
3304
post-template-default,single,single-post,postid-3304,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Waarom je nooit de tijd zal vinden

Waarom je nooit de tijd zal vinden

Kom jij ook altijd tijd tekort? Zoek jij ook steeds tijd voor van alles en vind je het maar niet? Ik help je meteen maar even uit de droom: je gaat het ook nooit vinden. Echt niet. Tijd vind je namelijk niet, tijd maak je.

Flauw, ik weet het. Maar het is wel zo.

Ik las toevallig een interview met neuropsycholoog Erik Scherder. Hij vertelt daarin dat beweging van essentieel belang is om onze hersenen gezond te houden: ‘Je komt ’s middags nooit tot een goed idee als je de hele dag gezeten hebt.’ Uit ervaring wéét ik gewoon dat hij gelijk heeft. Ik weet dat ik veel creatiever en productiever ben, als ik niet van negen tot vijf achter mijn laptopje zit. Ik weet dat ik dus eigenlijk tijd bespaar wanneer ik overdag tijd besteed aan beweging. En nóg heb ik er moeite mee om tijd er voor te vinden. Eh… maken dus. Want dat is het. Als ik beweging inderdaad belangrijk vind, dan moet ik er ook naar handelen. En daarmee ben ik dan ook maar meteen begonnen. Na de lunch ben ik een rondje door het park gaan lopen. Dwars door de regen. De drempel was hoog, maar inderdaad kan ik nu weer fris en fruitig verder. En ik voel me lekkerder, niet zo ‘ingekakt’. Morgen maar weer tijd máken ;-)

 

Gaby_origineel zwart

 

Tags:
, ,