Waarom time management achterhaald is

David Allan, van ‘Getting Things Done’, zegt het eigenlijk zelf al: ‘you cannot manage time, you can only manage actions’. Inderdaad, ook na de duizenden jaren dat wij hier op deze aardbol rondlopen, zitten er nog steeds maar 24 uren in een dag en kunnen we er geen 25 van maken. Dus misschien zijn de ‘GTD’ tips van David wel meer gewoon een vorm van action management. Maar dat zo veel mogelijk gedaan krijgen, zo efficiënt mogelijk werken, zo productief mogelijk zijn: gaat het daar tegenwoordig nog wel om? Is dat niet een beetje achterhaald? Willen we dit nog wel?

Tuurlijk, efficiënt werken en veel gedaan krijgen is fijn. Ik ben helemaal voor. Maar dan wel om zo tijd over te houden voor de leuke dingen van het leven. En niet om vervolgens nog meer dingen die ‘moeten’ op je eigen bord te leggen of om die daar gelegd te krijgen. En dat is wel waar het volgens mij vandaag de dag wel op uitdraait.

Er is tegenwoordig zó veel. Zo veel dat we moeten. Zo veel dat we hebben. Zo veel dat we willen. En waarom? Wie bepaalt deze standaard? Ik heb vaak sterk de behoefte om mij eraan te onttrekken. Het is me gewoon te veel.

Ik vind het fijn om mij te ontdoen van alles wat niet nodig is. Van onnodige ballast. Van de overvloed. Op allerlei gebied. Om me zo te kunnen focussen op wat er voor mij toe doet. Het geeft mij rust en vrijheid. En daar word ik blij van. Voor mij gaat het tegenwoordig dan ook niet meer over hoe ik het allemaal gedaan krijg. Maar meer over bewust kiezen wat ik gedaan wíl krijgen. En het allerbelangrijkste: wat niet? Het gaat dus over kiezen. Over focussen. Hallo focus management!

Gaby | essentialiving

Filed under tijd

My name is Gaby, I’m forty-four years old, and I live in the Netherlands. My calendar is comfortably booked, busy but not too busy. I eat healthy, tastefully and pure. And I’m living a tidy life. Every day I simplify matters. To reach the essence is something I like, what I’m good at, it’s the way I am; and it’s what essentialiving stands for. I want to inspire you – let my blog help you to remove the crap from your daily life. I promise to give you a cheerful smile on your face :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *