Wanneer is het moment daar om niet meer al je effort in je business te steken? | essentialiving
3302
post-template-default,single,single-post,postid-3302,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Wanneer is het moment daar om niet meer al je effort in je business te steken?

Wanneer is het moment daar om niet meer al je effort in je business te steken?

Ik ben nu al bijna 9 maanden onderweg met het opzetten van essentialiving. En ik vind het fantastisch! Afgezien van de incidentele dip, die er ook bij hoort, werk ik met ontzettend veel plezier aan mijn droom. De enige beer die ik steevast tegenkom op de weg is: (de zorg om) mijn financiële situatie.

Ik ben dit avontuur puur vanuit een gevoel gestart. Heel bewust ben ik weggebleven van de vraag hoe ik er mijn geld mee zou kunnen verdienen. Ik geloof namelijk met heel mijn hart in ‘do what you love and the money will follow’. De vraag is alleen of de money op tijd gaat followen… ;-) En waar ik vooral mee worstel op dit moment is: wat is op tijd? Is dat voordat je spaargeld een bepaald minimum bereikt heeft? En wat is dat minimum dan? Of is dat voordat het op is? Of is dat voordat je je huis moet verkopen? Wanneer is de tijd daar om niet meer al je effort in je eigen business te steken en (ook) weer tijd en energie te stoppen in een betaalde opdracht of baan? Als je dat namelijk doet, verleg je eigenlijk alleen maar het ‘probleem’. Wanneer je eigen bedrijfje op een lager pitje komt te staan, gaat het nog langer duren voordat er money kan gaan followen. Je hebt even weer wat zekerheid, maar je stelt je droom uit. Dus wanneer is het punt dat je besluit je droom ‘on hold’ te zetten, om later de draad weer op te pakken (en doe je dat tegen die tijd dan nog wel)?

Ik denk dat het omslagpunt te maken heeft met de zekerheid die je zoekt. Nou, die is bij mij vrij beperkt. Maar ook, en dat is wel een uitdaging voor mij, in hoeverre laat je je omgeving invloed hebben op je keuzes? Want bij mij kiest zo ongeveer iedereen om mij heen voor meer zekerheid dan ik. Hoe bepaal je dan wat voor jóu het punt van omslag is?

Het antwoord ligt toch weer in het dicht bij jezelf blijven, denk ik. Waar ik nu mee bezig ben voelt gewoon zo goed! Ik denk dat ik er op moet vertrouwen dat ik vanzelf wel aanvoel wanneer het punt daar is, dat ik echt naar een betaalde opdracht moet gaan zoeken. Ik loop nooit in zeven sloten tegelijk, ik doe niks als een kip zonder kop. Dus misschien moet ik toch maar gewoon vertrouwen op mijn ‘gut feel’. Geloven dat die wel aangeeft wanneer ik dingen anders moet gaan doen. En tot die tijd maar gewoon dóóóóóóóóóóórgaan. Ook al is het soms eng. Ook al is het onzeker. Ook al is het niet de makkelijkste weg.

 

Gaby_origineel zwart