Wat als de passie voor je startup weg is? | essentialiving
3278
post-template-default,single,single-post,postid-3278,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Wat als de passie voor je startup weg is?

Wat als de passie voor je startup weg is?

Ik ben het even helemaal kwijt. Even zeg ik, en ik kan alleen maar hopen dat het ook echt voor even is. Maar voor nu zie ik het inderdaad niet meer zitten. Vlak voor mijn vakantie zat ik echt in een flow. Ik wist precies wat ik wilde met essentialiving, had duizend ideeën, was ontzettend druk om de essentialiving planner 2016 op tijd bij de drukker te krijgen. En ik had er het grootste plezier in. Maar nu ik terug ben van vakantie, kan ik het opeens niet meer opbrengen om verder te gaan. Om eerlijk te zijn ben ik een beetje onzeker aan het worden en vraag ik mij af wat ik eigenlijk ook alweer met essentialiving wilde bereiken.

 

Watskeburt?

Als ik er op Google dan lijkt het erop dat het een beetje bij het proces hoort. Elke ondernemer schijnt zich af en toe af te vragen “wat moet ik met mijn leven”, “waarom doe ik dit eigenlijk” en “hoe ben ik op dit punt gekomen”? Maar zelfs nu ik weet dat ik niet de enige ben, voel ik mij er niet gerust over. Ik heb namelijk geen idee hoe serieus dit probleem is. Is het iets tijdelijks of ben ik mijn passie en geloof echt verloren en komt het nooit meer terug ?

Misschien is een eerste stap om eens te kijken naar de redenen die ik zelf kan bedenken waarom dit gebeurt. Ik ben benieuwd of jullie er iets uit herkennen:

  • Gebrek aan (snel) succes. We weten allemaal dat het veel tijd en inspanning kost om iets op te bouwen. Ik heb mij daar ook zeker op ingesteld, maar toch…als je in dat proces zit, en het wordt wel een erg langdurig proces, dan is het toch wel moeilijk om steeds gemotiveerd te blijven. Ik denk dat dat ook wel logisch is.
  • Dingen moeten doen die je eigenlijk niet leuk vindt. Als startende ondernemer moet je eigenlijk alles zelf doen. Dus ook dingen die je niet leuk vindt of waar je niet goed in bent. In mijn geval ben ik klaar met het leuke gedeelte van het ontwikkelen van mijn essentialiving planner 2016. Maar nu moet de PR campagne opgezet worden. Dat betekent de bekende bladen bellen om te kijken of ze iets over mijn planner willen schrijven. Dat is zooo niet mijn ding, dat ik merk aan mijzelf dat ik het aan het uitstellen ben.
  • Geen tijdsdruk. Behalve de druk er een succes van te maken, zodat er eindelijk ‘ns wat inkomen binnenkomt, maakt het eigenlijk niet zoveel uit of ik de dingen vandaag of morgen doe. Niemand zit te wachten op output van mij en ik ben eigenlijk de enige die elke dag het beste van mijzelf verwacht.
  • Het gedeelte down van ups & downs. Misschien is dit wel wat er bedoeld wordt met ups and downs. Ik zit duidelijk even in de “down” maar het kan heel goed gewoon iets tijdelijks zijn.

Wat het ook is…ik wil mijn passie en drive terugvinden. ASAP !!

 

Hoe vind ik het terug?

Om mijn passie terug te krijgen, zal ik zelf terug moeten gaan. Terug naar het begin. Terug naar toen ik startte en proberen het enthousiasme en de opwinding te herleven. Over mijn ideeën en hoe ik ervan overtuigd was dat het de wereld zou veranderen ;-) Maar vooral ook teruggaan naar mijzelf. Mijn startup is eigenlijk zo’n vertaling van mijzelf! Waarschijnlijk is het zo dat ik mijzelf een beetje kwijt ben en daarmee ook mijn ideeën en overtuiging. Tijd dus om mijzelf terug te vinden!

Always trust your gut. It knows what your head hasn’t figured out yet.

 

Onze intuïtie of ‘gut feeling’ is de enige routeplanner die we voor ons leven krijgen. Dus ik kan het beste maar zorgen dat ik daarmee in contact kom. Hoe? Nou, voor mij werkt het om naar buiten te gaan, de natuur in. Om te mediteren. En om gewoon leuke dingen doen met vrienden en familie zodat ik niet de hele tijd loop te piekeren. Maar misschien werkt het voor jou wel om lekker naar de sportschool te gaan. Mijn part doe je kruiswoordpuzzels, als het je helpt. Doe wat je moet doen om weer dicht bij jezelf te komen. Ik denk dat dat de beste manier is om je passie terug te vinden. Of niet. Maar dan heb je ook een antwoord. Ik zal je op de hoogte houden van hoe mijn verhaal verder verloopt.

 

Gaby_origineel zwart

 

 

 

 

Tags:
,