Wat als geld geen rol zou spelen? | essentialiving
3276
post-template-default,single,single-post,postid-3276,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Wat als geld geen rol zou spelen?

Wat als geld geen rol zou spelen?

Wat zou je doen? Heb je je dat wel eens afgevraagd?

Met “wat als geld geen rol zou spelen” bedoel ik niet dat je genoeg geld hebt om jezelf en je gezin te kunnen onderhouden voor de rest van jullie leven. Want tja… wat is genoeg? Ik denk dat zelfs voor miljonairs en miljardairs geld een rol kan spelen, en misschien nog wel meer dan voor ons gewone stervelingen. Wat ik ermee bedoel is: wat als geld geen rol zou spelen bij het nemen van beslissingen, of als we ons niet meer laten leiden door geld. Probeer het aspect van geld eens uit je gedachten te zetten en kijk wat er gebeurt.

Zie je jezelf reizen? Zou je van je hobby je werk maken? Zou je je huidige partner verlaten? Of misschien voel je je wel gewoon bevrijd bij het idee dat je niet meer over geld hoeft na te denken. Persoonlijk denk ik dat je ‘ns serieus moet nadenken als het leven dat je voor je zag er heel anders uitziet dan het leven dat je nu leidt. En nogmaals, als je denkt aan dingen als een enorm huis, een dure auto of die en die kleding… dat is niet waar ik het hier over heb. Dan gaat het nog steeds over hoeveel geld je zou willen hebben of nodig hebt. Echt, probeer geld ‘ns uit je gedachten te krijgen. Best moeilijk hè?

Ik vraag mijzelf regelmatig af wat ik zou doen. Ik gebruik het als een check om te zien of ik nog wel goed bezig ben en het leven leid dat ik wil, of dat ik zou moeten leiden. Niet van de mensen om mij heen of van de maatschappij, maar van het ‘universum’…ik streef ernaar dat mijn antwoord precies is wat ik aan doen ben, of dat ik er in ieder geval aan werk om bij het antwoord in de buurt te komen.

Ik weet nog goed dat ik jaren geleden ervan droomde om naar Aruba te vertrekken. Dat eiland had mijn hart gestolen en ik fantaseerde erover hoe het zou zijn om daar te wonen. Maar vragen als ‘hoe moet het dan met mijn inkomen, mijn baan, mijn huis en hypotheek?’ bleven door mijn hoofd spoken. Ik dacht dat het enige wat ik kon doen, behalve de loterij winnen, was hard sparen en zorgen dat ik daar mijn oude dag kon doorbrengen. En als ik eerder zou overlijden? Tja, dat zou dan heel erg jammer zijn ;-) Geld en bezittingen hielden mij tegen om te doen wat ik eigenlijk graag wilde. En het voelde alsof ik gevangen zat in mijn eigen leven. Het duurde jaren voordat ik door had dat ik ook de optie had om afstand te doen van geld en bezittingen. Ik kon natuurlijk gewoon mijn baan opzeggen, mijn huis verkopen en gaan! En dat heb ik gedaan. Ik realiseer mij dat zo’n beslissing makkelijker is als je niet een heel gezin hebt, maar dan nog…als je partner hetzelfde wil in het leven, dan is het mogelijk. Trouwens, uiteindelijk ben ik weer terug verhuisd naar Nederland omdat ik mijn vrienden en familie te erg miste. Maar ik ben blij dat ik ben gegaan. Ik heb de kans gepakt, heb ervaring opgedaan en ik ben mijn dromen gevolgd.

Dus welke ideeën komen er bij jou naar boven als je geld achterwege laat? Komen ze overeen met je huidige leven, dan zit je goed. Zo niet, probeer dan kleine veranderingen te maken richting je doel. Je hoeft niet zo radical te werk te gaan als ik soms doe ;-) maar een paar kleine stapjes bij elkaar maken uiteindelijk één grote stap.

 

Gaby_origineel zwart