Wat ik op een normale dag eet | essentialiving
3262
post-template-default,single,single-post,postid-3262,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Wat ik op een normale dag eet

Wat ik op een normale dag eet

Toen ik mijn eetgewoonten nog niet aangepast had, at ik maar weinig gedurende de dag. Hierdoor kreeg ik later op de avond altijd weer trek en begon ik te snacken. Niet goed. Nu heb ik een veel beter gebalanceerd eet-schema. En daardoor voel ik me echt zo veel beter! Wat ik op een normale dag eet, is:

 

Ontbijt

Ik ontbijt rond acht uur/half negen. Ik eet graag een stevig ontbijt, zodat ik zonder moeite de ochtend door kom. Ik heb mijn favoriete havermout ontbijtjes hier als ‘ns gedeeld, maar ik vind ook havermout smoothies, mug cakes, overnight oats en havermout pannekoeken heerlijk!

 

Ochtend tussendoortje

essentialiving | Wat ik op een normale dag eet | dadels met pecannoten

Als ik eerlijk ben, vergeet ik deze wel ‘ns te nemen. Ik ben ’s ochtends het meest productief (zeker na mijn Miracle Morning routine) en dan kan ik zo in m’n werk opgaan dat het al lunchtijd is voordat ik het weet. Maar als ik mijn ochtend tussendoortje wel neem, dan is dat meestal zo rond half 11. Ik neem dan 2 van de zoete snackjes die ik zelf maak. Als ik niets op voorraad heb liggen, dan neem ik een stukje 80% chocolade. Of ik neem een Medjool dadel, stop in elke helft een paranoot en eet dat. Echt zo lekker!

 

Lunch

 

essentialiving | Wat ik op een normale dag eet | zelfgemaakte tomatensoep

Ik lunch rond één uur. Het liefst eet ik dan zelfgemaakte soep van één of andere groente, maar ik neem niet altijd de tijd om dat helemaal te maken. Als ik dat niet doe, dan eet ik spelt crackers of spelt brood met avocado of hüttenkäse of zo. Trouwens, de croissant uit deze foto is zeker niet iets wat ik elke dag eet! Deze had ik toevallig over van mijn verjaardagsbrunch.

 

Middag tussendoortje

 

essentialiving | Wat ik op een normale dag eet | kwark met noten, zaden en rozijnen

Dit is meestal zo rond half 4. Ik maak dan een groene smoothie met fruit en groente of ik neem wat yoghurt met noten, zaden en (gedroogd) fruit.

 

Avondeten

essentialiving | Wat ik op een normale dag eet | quinoa salade met kip

 

Als avondeten eet ik heel vaak een maaltijdsalade met bijvoorbeeld quinoa of couscous, gekookte of gegrilde groenten, vlees of kaas, en noten. Zodat ik wel alle voedingsstoffen die ik nodig heb, binnen krijg.

 

Avond snack

Deze probeer ik in ieder geval voor acht uur ’s avonds te nemen en daarna ook niets meer te eten. Ook dan neem ik weer, net als bij het ochtend tussendoortje, iets zoets uit mijn zelfgemaakte voorraad.

Ik hoop dat je geïnspireerd bent geraakt om wat gezonder te eten.

 

Gaby_origineel zwart