Wat is essentialiving? | essentialiving
3288
post-template-default,single,single-post,postid-3288,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Wat is essentialiving?

Wat is essentialiving?

Misschien schrijf ik dit artikel nog wel het meest voor mijzelf, hahaha! Helder krijgen van waar ik nou eigenlijk mee bezig ben ;-) Een paar maanden geleden is de naam ontstaan vanuit een gevoel, vanuit iets diep in mij. Ik zie mij nog zitten. In een gesprek met een vriend, probeer ik uit te leggen wat echt helemaal mijn ding is. Zelf kom ik niet verder dan ‘deleting crap’. Dingen die er niet toe doen, deleten. Daar ben ik echt super goed in. Je ziet dit terug in alles in mijn leven: in hoe ik werk, in mijn kledingstijl, in de inrichting van mijn huis, in het aantal spullen dat ik bezit, in hoe ik mijn agenda vul, in wat ik eet. Zelfs in de omvang van mijn vriendenkring. Mijn vriend zegt opeens: ‘het lijkt wel alsof je heel goed bent in overal de essentie uit halen’. En ik denk: ‘wauw! Es-sen-tie. Wat een ontzettend mooi woord! Daar wil ik wat mee…’.

En zo is het woord ‘essentialiving’ ontstaan, nog voordat ik zelf eigenlijk weet waar het precies voor staat. Maar het wordt mij steeds duidelijker. Wat ik merk, is dat iedereen vanuit een eigen referentiekader invulling geeft aan essentialiving. Op zich logisch. Zo legt een vriendin van mij, die het lastig vindt om op te ruimen en dingen weg te doen, graag de link met professional organizing. Terwijl een vriend van mij, die zelf nogal moeite heeft met gestructureerd en efficiënt werken, vooral denkt dat essentialiving zich met time management bezig houdt. En een zakelijk contact die ik over mijn nieuwe stap vertelde, en die zelf graag wat kilo’s kwijt wilde raken, bleef doorgaan over het aspect ‘food’ binnen essentialiving. Alsof het een dieet is.

‘Professional organizing’, ‘time management’ en ‘dieet’ zijn bekende begrippen, waar iedereen wel een beeld bij heeft. En hoewel het zeker raakvlakken heeft, staat ‘essentialiving’ toch echt voor iets anders. In plaats van bepalen hoe je met zo min mogelijk spullen kan leven, hoe je zo efficiënt mogelijk werkt of hoe je zo veel mogelijk kilo’s kan kwijtraken, gaat essentialiving over: wat zijn de spullen waar je niet zonder kan, besteed je je tijd aan de dingen die je echt wilt doen, met welke voeding functioneert je lichaam optimaal? Zie je waar ik naar toe wil? Die shift in focus is precies waar het om gaat. Bepalen wat het meest belangrijk voor je is. En deleten van alles wat dat niet is. Dat is essentialiving.

Ik ben ontzettend benieuwd wat je er van vindt of wat jij lastig daar aan vindt. Misschien kan ik je op weg helpen.

Gaby_origineel zwart