Wat te doen met spullen die weg kunnen | essentialiving
3217
post-template-default,single,single-post,postid-3217,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Wat te doen met spullen die weg kunnen

Wat te doen met spullen die weg kunnen

Hoe gaat het met de grote voorjaarsschoonmaak? Ben je al wat opgeschoten? Zo niet, wat houdt je tegen? Laat het me weten, misschien kan ik je helpen. Neem gewoon kleine stapjes: ‘a journey of a thousand miles begins with a single step’ (om er even wat wijze woorden in te gooien). Als je wel al begonnen bent: goed bezig! Hopelijk heb je mijn stappen gevolgd en heb je nu een enorme hoeveelheid aan spullen die weg kunnen. Blijf lezen, want in dit artikel behandel ik wat je met die stapel kan doen.

Eigenlijk heb je drie opties: verkopen, weggeven of weggooien. In die volgorde.

 

1. Verkopen

Eerst bepaal ik altijd of ik er misschien nog wat aan zou kunnen verdienen. Wanneer ik denk dat ik nog € 10 of meer kan krijgen voor het item dat ik weg wil doen, vind ik het de moeite waard om het op Marktplaats te zetten. Maar dat bedrag moet je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Voor sommige vrienden van mij ligt dat bedrag namelijk veel hoger. Die vinden het allemaal maar teveel gedoe.

Het lastige aan deze eerste stap is om het daadwerkelijk te doen; echt even de moeite nemen om een foto te maken, de prijs te bepalen en het op Marktplaats te zetten. Het geld dat ik verdien met verkopen op Marktplaats zet ik op een speciale online rekening (bv van MoneYou). Dit kleine extra budget dat ik daarmee creëer, gebruik ik om mezelf af en toe te verwennen met het één of ander. Een ideetje dat je misschien ook voor jezelf zou willen gebruiken.

Wanneer het te lang duurt voordat iets verkocht raakt, ga ik over op de volgende stap:

 

2. Weggeven

Wanneer ik er geen geld voor kan krijgen, kijk ik of ik er misschien iemand blij mee kan maken. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen hier de eerste stap van te maken, en van verkopen de tweede, maar zo’n heilige ben ik niet ;-) Wanneer ik niemand ken die er wat aan kan hebben, breng ik het naar de kringloop. Of eigenlijk, naar de ‘weggeefwinkel’. Hier kan je je spullen brengen en anderen kunnen het gewoon meenemen. Zonder ervoor te betalen. Wat je bij de kringloop natuurlijk wel moet doen. Ik geef hier de voorkeur aan omdat zo mensen die echt geen geld hebben toch makkelijk aan nieuwe spulletjes kunnen komen.

 

3. Weggooien

Wanneer ik het niet heb kunnen verkopen, en ik denk dat ik niemand ermee blij zal kunnen maken, dan is het laatste station het item weggooien.

Zoals ik hierboven al aangaf, is het lastige aan dit alles om het daadwerkelijk te doen. Om het op Marktplaats te zetten, om het naar de kringloop te brengen, om het naar het milieustation te brengen. Maar je voorjaarsschoonmaak is niet af, voordat je dit gedaan hebt. De opgeruimde look, het gevoel van ruimte en je lege hoofd ervaar je pas wanneer je die stapel met spullen ook echt weggedaan hebt.

Succes met deze laatste stap. Ik ben heel benieuwd hoe je je erna voelt. Laat het me weten!

 

Gaby_origineel zwart