Weten wat je wilt? Met deze 3 tips kom je er achter | essentialiving
6047
post-template-default,single,single-post,postid-6047,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Weten wat je wilt? Met deze 3 tips kom je er achter

Weten wat je wilt? Met deze 3 tips kom je er achter

Leuk hoor, dat bewust kiezen wat je wilt. Maar als je nou niet weet wat je wilt? Wat als dat nou het hele probleem is? Wat dan?

Ik heb jaren lang lopen zoeken naar wat voor n bedrijf ik wilde opzetten. Want dat ik er eentje wilde opzetten, dat was wel duidelijk. Maar wat? Vele business ideeën kwamen voorbij. Ook wel die levensvatbaar leken. Maar ze waren of niet van mijzelf, of ze waren door mij bedácht. En daar ging het mis. Wat ik inmiddels weet, is dat je niet kan bedenken wat je wilt. Je moet het vóelen. Deze 3 tips kunnen je daarbij helpen:

1) zorg dat er ruimte is

Briljante ingevingen, richting vanuit je intuitie of sturing vanuit je gut feel, kunnen pas bij je binnenkomen wanneer daar ruimte voor is. Wanneer je overloopt, van hot naar her rent en je hoofd vol zit, krijgen gevoelens nauwelijks de kans. Ruimte creeer je door letterlijk op te ruimen en door vaker ‘nee’ te zeggen. Kijk ns bij de categorieën ‘home’ en ‘time’ op de blog voor tips.

 

2) zorg dat je in contact met jezelf bent

Tja, dit klinkt altijd zo lekker vaag! In contact met jezelf. Eh? Hoe dan? Ik kan het helaas niet anders omschrijven. En de voordelen worden je pas duidelijk, wanneer je het zelf voelt. Maar ‘hoe’ kan ik je wel aangeven. Ik zelf ben een groot voorstander van mediteren. Het is jammer dat onze nuchtere Hollandse houding er meteen iets zweverigs en dus belachelijks van maakt. Want echt, mediteren biedt zó veel voordelen! En één daarvan is dus in contact met jezelf komen.

 

3) zorg dat je uit je hoofd blijft

Piekeren, malen en blijven overdenken, helpen je niet verder met achterhalen wat je wilt. Ook erover blijven praten met mensen is niet de manier. Denk er even helemaal niet aan, ga totaal wat anders doen en heb vooral plezier. Dat zet de poort voor ingevingen en goed kunnen voelen, wagenwijd open.

Ik ben benieuwd of je wat aan deze tips hebt. Laat t me weten!

Gaby_419U

Tags:
, ,