Leef jij volgens een script? | essentialiving
3148
post-template-default,single,single-post,postid-3148,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Leef jij volgens een script?

Leef jij volgens een script?

En belangrijker eigenlijk nog: is het je eigen script, van een ander, of heb je eigenlijk geen idee volgens wiens script je leeft?

Dit filmpje gaat daar over en geeft aardig weer waar essentialiving over gaat: maak ‘ns een pas op de plaats en kijk naar de spullen die je hebt, het eten dat je eet, het werk dat je doet, hoe je je tijd besteedt, kortom: naar het leven dat je leidt. Is dit wat je wilt?

Tot ongeveer mijn 30ste heb ik volgens ‘het’ script geleefd. Het script dat niet het mijne was, maar waarvan ik dacht dat ik er aan moest voldoen. Ik was diep ongelukkig dat ik als alleenstaande maar niet aan het script kon voldoen en van het ‘carrière maken’ werd ik duidelijk ook niet happy. Inmiddels heb ik geleerd dat ik graag wil leven volgens een ander script, míjn script. En ik moet zeggen dat het de laatste jaren en vooral maanden erg goed lukt, en dat maakt me enorm gelukkig. En dat wil ik zo graag voor iedereen. Want, zoals Nigel Marsh van ‘Fat, Forty and Fired’ het zegt:

There are thousands and thousands of people out there living lives of quiet screaming desperation who work long, hard hours, at jobs they hate, to enable them to buy things they don’t need, to impress people they don’t like.

En dat wil toch niemand? Dus, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief! Dan krijg je wekelijks nieuwe posts in je inbox met inzichten, tips en inspiratie over hoe je overbodige ballast uit je leven delete en focust op wat er toe doet. Hit delete and smile!

 

Gaby_origineel zwart