Zou jij tiny kunnen wonen? | essentialiving
5516
post-template-default,single,single-post,postid-5516,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Zou jij tiny kunnen wonen?

Zou jij tiny kunnen wonen?

De laatste tijd ben ik totaal geobsedeerd door ‘tiny houses’. Wat de naam al doet vermoeden zijn dat hele kleine huisjes waar je permanent in woont. Vaak zijn ze gebouwd op wielen (op een trailer), maar op een fundering kan ook. Ik zie definities voorbij komen die zeggen dat ze altijd duurzaam gebouwd zijn en dat ze niet groter zijn dan 24m2, maar dat is niet mijn definitie. Ik vind de gedachte achter het kiezen voor een leven in een tiny house belangrijker voor mijn eigen definitie, dan het aantal vierkante meters of hoe het gebouwd is.

 

De gedachte achter tiny houses

De ‘tiny house movement’ is een beweging die uit Amerika komt overwaaien. Simpel gezegd, is het een sociale beweging waarbij mensen er voor kiezen om klein te gaan wonen. Ze doen dit om verschillende redenen, maar de meest voorkomende zijn: uit milieuoverwegingen, om financiële redenen en door het verlangen naar meer tijd en vrijheid.

Gemiddeld spenderen wij één derde tot de helft van ons inkomen aan het dak boven ons hoofd; dit komt neer op 15 jaar werken om alleen maar je huis te kunnen betalen. Tuurlijk, je kan ook enorm van je thuis genieten, dus ik wil hier zeker niet zeggen dat het weggegooid geld is. Ik vind waar ik woon en hoe ik woon ook super belangrijk! En ik ben totaal interieur-verslaafd (kijk maar op de Instagram pagina van essentialiving). Voor mij is een tiny house een middel om bewuster te kunnen leven: om meer tijd te hebben, meer geld om dingen te doen en te beleven, en om bewustere keuzes te maken over wat je wilt bezitten. En dus ook: wat niet! Want heel veel spullen kan je natuurlijk niet bewaren in zo’n kleine ruimte. Ik word ontzettend blij van deze mogelijkheden die tiny wonen biedt. Het past enorm bij mij. Het is ook wel heel ‘essentialiving’ natuurlijk… ;-)

 

Wat jij?

Nou snap ik dat tiny living niet voor iedereen is weggelegd. Het is ook een vrij rigoureuze keuze om ineens in een ieniemienie huisje te gaan wonen. En je moet inderdaad met weinig spullen toekunnen. Maar wat denk je, zou jij het kunnen? Ik zie mezelf in ieder geval al helemaal in een tiny house wonen. Wel met een totaal gestyled en VT Wonen-waardig interieur natuurlijk!

Ik ga me hier serieus in verdiepen, uitzoeken wat de mogelijkheden zijn en hoe een en ander aan te pakken. Er is namelijk nog niet veel duidelijk over de regels voor tiny houses. Maar ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen!

essentialiving | zou jij tiny kunnen wonen? | tiny house

tiny 4

essentialiving | tiny house essentialiving | tiny house

Tags:
, , ,