#1 Essentieel voor… Gaby Suhr

#1 Essentieel voor… Gaby Suhr

 

Een essentialist vraagt niet ‘wat kan ik missen’ maar juist ‘waar kan ik niet zonder’? Tuurlijk, ieder mens heeft lucht, eten, liefde nodig. En zonder onze mobiele telefoon kunnen de meesten van ons trouwens ook niet meer zo goed ;-) Maar welk ding of item is voor jou essentieel, en zegt daardoor meteen alles over jou? Voor de eerste editie van deze rubriek beantwoord ik deze vraag zelf:

 

Wie is Gaby Suhr?

Ik ben Gaby. Eigenaar van deze site en essentialist. Ik wil de wereld een stukje positiever maken door mensen te helpen met meer rust en ruimte in hun leven.  Op mijn blog en met mijn tools, leer ik je om dingen te schrappen die niet belangrijk voor je zijn. Op een no-nonsense en toegankelijke manier op weg naar vrijheid! Schrappen totdat de dingen overblijven die jij essentieel vindt.

Wat je er voor terugkrijgt, is rust en ruimte. Een leven met die dingen die er voor jou toe doen. Het verschil met minimalisme? Het gaat niet om leven met zo min mogelijk, maar om leven met alleen wat jij essentieel vindt. Jij mag het zeggen!

 

Waar kan jij niet zonder Gaby?

Phoe, ik vind dit eigenlijk een hele moeilijke vraag, haha! Waar kan ik echt niet zonder? En dan dus op het gebied van spullen. Welk item of voorwerp is voor mij zó essentieel dat ik het echt nodig heb. Misschien zie ik iets over het hoofd hoor, maar volgens mij kan ik echt, oprecht zeggen dat dat helemaal niets is. Tuurlijk, tuurlijk… mijn laptop is essentieel voor me. Dat is namelijk mijn hele business, mijn hele winkeltje. Maar ik wil in deze rubriek van dat soort voor de hand liggende dingen als telefoon of laptop wegblijven. Die items zijn voor bijna iedereen onmisbaar denk ik. En dus zeggen ze niet echt iets over mij.

Dus wat eigenlijk echt iets over mij zegt, is het feit dat ik totaal geen waarde hecht aan spullen… ;-) Opruimen (lees: weggooien) vind ik dan ook een heerlijke bezigheid. Ik word er vrolijk van. Ik hou van de rust en ruimte die het hebben van weinig spullen me geven.

 

Maar als ik dan toch iets zou moeten noemen, dan kom ik na lang denken op: een dekentje. Ik ben namelijk een koukleum. Maar dan een échte. Wanneer ik gewoon bezig ben (beweeg), ben ik als ieder ander en heb ik het even warm of koud. Maar zodra ik stil ga zitten, krijg ik het direct echt zo ontzettend koud. Dus als ik werk en stil achter m’n laptopje zit, als ik relax op de bank met een boek of iPad, als ik TV zit te kijken. Dan heb ik het koud. Echt heel koud. Ongeveer 80% van m’n tijd dus, hahaha! Dus op m’n werk heb ik veel en dikke kleding aan, en hier thuis zit ik altijd onder een dekentje. En als ik heel eerlijk ben, ook nog met een ochtendjas over m’n kleding aan. Als een soort van Hugh Hefner…

 

Meer weten? Volg mij hier

 

Foto credits portret: Paulien Kluver Photography voor Durf Magazine