#4 Essentieel voor… Rachel Vloet

#4 Essentieel voor… Rachel Vloet

Een essentialist vraagt niet ‘wat kan ik missen’ maar juist ‘waar kan ik niet zonder’? Tuurlijk, ieder mens heeft lucht, eten, liefde nodig. En zonder onze mobiele telefoon kunnen de meesten van ons trouwens ook niet meer zo goed ;-) Maar welk ding of item is voor jou essentieel, en zegt daardoor meteen alles over jou? Dit keer stel ik deze vraag aan Rachel Vloet:

 

Wie is Rachel Vloet?

Rachel is yoga docent en eigenaar van Padma Yoga & Massage in ’s-Hertogenbosch. Vanaf het begin dat ze met yoga begon, nu zo’n 10 geleden, ontdekte ze hoeveel positiefs dat wekelijks uurtje yoga haar bracht: “yoga maakte me duidelijk hoe erg ik in mijn hoofd zat en hoe weinig verbinding ik had met mijn lijf. Het beoefenen van yoga is voor mij de manier om om te gaan met alle hectiek van buitenaf, en ook met die interne maalstroom van gedachten en allerlei emoties die je soms lijken te overspoelen”. Na jarenlang als docent Zorg en Welzijn in het MBO onderwijs werkzaam te zijn geweest, wilde zij zich verdiepen in de yoga. Ze volgde diverse yoga-docentenopleidingen, hatha yoga, poweryoga-vinyasa yoga en yin yoga, en mag haarzelf nu op 46-jarige leeftijd yogadocent noemen. Daarnaast is ze opgeleid als Ayurvedisch massagetherapeut en volgt ze momenteel de opleiding Thaise Yogamassage. En onlangs startte ze vanuit haar huis een kleine yogastudio en massagepraktijk.

 

Waar kan jij niet zonder Rachel?

Die vraag kan ik makkelijk beantwoorden…. mijn yoga mat! Toen ik mijn huiskamer leeg ruimde om plaats te maken voor mijn yogastudio, kon ik natuurlijk niet anders dan heel erg ‘ontspullen’. En ik realiseerde me toen hoe weinig je eigenlijk écht nodig hebt. Er zijn een aantal meubels waaraan gehecht ben en waarvan ik het lastig vond om daar nu al afstand van te doen, dus deze zijn zoveel mogelijk naar boven verhuisd. Maar waarschijnlijk duurt het niet lang voordat ook deze de deur uitgaan, onthechten en loslaten is ook een proces :-). Eigenlijk is voor mij de yoga mat, van nog geen anderhalve vierkante meter, dus de ultieme plek om ‘echt thuis te komen’, om te landen, te aarden, te verbinden, waar ik ook ben. Op die mat heerst altijd een harmonieuze, veilige sfeer. En tegelijkertijd fungeert de mat ook als een spiegel. Ingewikkelde yogahoudingen dienen als metafoor voor hoe ik met ingewikkelde zaken in mijn leven wil omgaan, met openheid, mildheid en acceptatie. Kortom, ik zou die mat de komende 40 jaar niet willen missen.

 

 

Meer weten over Rachel? Volg haar hier