#6 Essentieel voor… Paulien Kluver

#6 Essentieel voor… Paulien Kluver

Een essentialist vraagt niet ‘wat kan ik missen’ maar juist ‘waar kan ik niet zonder’? Tuurlijk, ieder mens heeft lucht, eten, liefde nodig. En zonder onze mobiele telefoon kunnen de meesten van ons trouwens ook niet meer zo goed ;-) Maar welk ding of item is voor jou essentieel, en zegt daardoor meteen alles over jou? Dit keer stel ik deze vraag aan Paulien Kluver:

 

Wie is Paulien Kluver?

Paulien Kluver is fotograaf voor ondernemers en bedrijven. Zij is gespecialiseerd in zakelijk verhalende portretten en websitefotografie. “Ik geloof dat als je 100% jezelf bent en dat op een open en krachtige manier laat zien, je veel betere verbinding maakt met potentiele klanten en opdrachtgevers. En die verbinding laat ik jou maken, doormiddel van een goed portret of een serie websitefoto’s die laat zien wie jij bent en waar je voor staat.”

 

Waar kan jij niet zonder Paulien?

Ik heb een 4-eenheid die de basis van mijn bedrijf vormt: camera, laptop, telefoon en notitieboek. Die vier dingen heb ik vrijwel altijd bij me. Meer heb ik in principe niet nodig om te werken waar en wanneer ik dat wil. Heerlijk om het zo overzichtelijk te houden, goed voor de focus en voor mijn gevoel van vrijheid.

Als ik uit die vier elementen eentje moet kiezen die écht essentieel is voor mij, dan toch mijn camera! Dat is voor mij de basis van alles. Ik fotografeer al van kinds af aan, stond toen al in de doka. Na enige omzwervingen heb ik van mijn grote liefde, de fotografie, mijn werk gemaakt. Vorig jaar heb ik mijn droom-camera kunnen kopen: een Canon 5D Mark IV, zo enorm blij mee! Ik noemde hem “mijn nieuwe baby”, dat zegt wel genoeg, haha.

Ik communiceer vrijwel altijd met beeld, met foto’s, al dan niet met een tekst erbij. Dit jaar wil ik ook graag gaan filmen met deze camera, om zo nog beter het verhaal van ondernemers en bedrijven te laten zien. Eerlijkgezegd was deze camera voor mij een behoorlijk investering, waar ik even tegenaan zat te hikken. Maar hij heeft mij al zoveel werk én plezier opgeleverd dat ik nu zeg: dit had ik eerder moeten doen!

 

 

Meer weten over Paulien? Volg haar hier