Capsule wardrobe: herfst 2017 (deel 2)

blauwe trui met ster

Capsule wardrobe: herfst 2017 (deel 2)

Hierbij het tweede deel, de stappen 6 t/m 10,  van mijn capsule wardrobe voor de herfst. Wil jij ook een capsule wardrobe maken? Schrijf je hier in voor mijn gratis stappenplan.

Stap 6: status vóór het eventuele shoppen

In deze stap vergelijken ik het aantal items dat ik per categorie wil hebben (stap 5) met het aantal items dat ik op dit moment op mijn ‘echt wel’ stapel heb (stap 4). Dat rijtje ziet er zo uit:

Wat Wens Echt wel Verschil
Tops/blouses 6 2 4
Trui 6 4 2
Vest 6 2 4
Colbert/jack 2 1 1
Jas 2 2 0
Broek 6 2 4
Rok 2 1 1
Jurk 2 1 1
Schoenen 5 0 5
Totaal 37 15 22

Vervolgens vul ik het verschil zo veel en zo goed mogelijk aan met items uit mijn ‘misschien’ stapel. Ik let hierbij meteen op het onderling kunnen combineren van de verschillende items (eigenlijk stap 7). Hierdoor vallen de aantallen per categorie uiteindelijk wat anders uit dan van te voren bedacht:

 • Tops/blouses: 9
 • Trui: 6
 • Vest: 3
 • Colbert/jack: 2
 • Jas: 2
 • Broek: 5
 • Rok: 1
 • Jurk: 2
 • Jas: 2
 • Schoenen: 5
 • Totaal: 35

Ik ‘mag’ dus nog 2 items kopen :-)

Stap 7 en 8: stylen met doctor fashion

In deze stappen hebben we van doctor fashion geleerd hoe we items op elkaar kunnen afstemmen en hebben we verschillende styling tips van haar ontvangen. Het op elkaar afstemmen van items heb ik meteen in stap 6 gedaan bij het selecteren van de ‘misschien’ items.

Stap 9: shoppen

Ik vind eigenlijk dat ik meer dan voldoende items heb om mee vooruit te kunnen. Leuk dat ik nog 2 items ‘mag’ kopen, maar ik ga er nu niet naar op zoek. Misschien wanneer de uitverkoop begint dat ik er zin in heb om te gaan shoppen, maar voor nu zie ik geen enkele aanleiding. Mocht ik toevallig tegen iets aanlopen waar ik echt heel blij van word, dan is het altijd nog een optie om het aan te schaffen.

Stap 10: bijschaven

Wanneer ik de komende 3 maanden merk dat ik toch iets te kort kom, zal ik mijn capsule wardrobe aanpassen. Maar voor nu zie ik daar geen reden toe.

Het resultaat

Tadaaaaaaaaa! Hier is dan mijn capsule wardrobe voor de herfst van 2017. Ik ben weer helemaal blij :-)