De Miracle Morning

De Miracle Morning

Sinds ik mijn eigen tijd in kan delen, heb ik moeite met mijn ochtend ritueel. Het probleem met voor jezelf werken en dat je eigenlijk altijd aan het werken bent. Op het moment dat mijn wekker af ging, pakte ik altijd als eerste mijn telefoon en begon m’n mail en social media te checken. Nog voordat ik m’n ogen goed en wel open had! Voordat ik het wist, lag ik alweer een uurtje of zo vanuit bed te ‘werken’. Vervolgens stond ik op, ging me douchen en aankleden, mediteerde soms een kwartiertje, nam een snel ontbijt (wel gezond, dat dan weer wel) en ging weer vrolijk verder met werken. Dit klinkt misschien als een productieve ochtend, maar ik voelde en wist dat dat niet het geval was. Net toen ik mij besefte dat ik iets moest veranderen, liep ik tegen de Miracle Morning van Hal Elrod aan.

 

Wat is de Miracle Morning?

In mijn eigen woorden is de Miracle Morning: voor 8 uur ’s ochtends de tijd nemen om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. De idee is dat gefocuste, productieve en succesvolle ochtenden ook meteen gefocuste, productieve en succesvolle dagen zijn. De dingen die Hal je adviseert ’s ochtends voor 8 uur te doen zijn: stilte (bv mediteren), lezen, affirmaties, visualiseren, schrijven en bewegen.

 

Mijn Miracle Morning routine

  • 07:00 wekker
  • 07:05 water en affirmaties
  • 07:15 mediteren
  • 07:30 yoga
  • 07:50 rugoefeningen/visualizatie
  • 07:55 rugoefeningen/schrijven
  • 08:00 douchen en aankleden
  • 08:20 gezond ontbijten
  • 08:30 werken

 

Wekker

 

essentialiving | De Miracle Morning | Philips Wake up light

Om opstaan iets makkelijker te maken, heb ik een Philips Wake-up Light gekocht. Deze wekker gebruikt zowel licht therapie als geluid om je op een meest natuurlijke wijze wakker te laten worden. Ik ben er erg blij mee. Wanneer je de wekker om 7 uur zet, begint het licht om half zeven aan te gaan. Eerst nog heel zwak, een half uur later is het op volle sterkte (de sterkte die je zelf ingesteld hebt). Om 7 uur begint ook het geluid. Hiervoor kan je kiezen tussen verschillende natuur-geluidjes. Ik heb gekozen voor vogels in het bos, dus dat is nu dagelijks mijn vriendelijke reminder dat ik op moet staan. Vervolgens doe ik makkelijk zittende kleren aan en ga ik naar beneden.

 

Water en affirmaties

 

essentialiving | De Miracle Morning | water met citroen

Daar pak ik een glas lauwwarm water en pers ik soms een halve citroen uit. Volgens mij is het algemeen bekend dat het gezond is je dag te beginnen met een glas water, omdat het je lichaam op gang brengt. Aangezien ik zo veel mogelijk uit mijn uurtje persoonlijke ontwikkeling wil halen, lees ik tijdens het drinken de affirmaties die ik opgeschreven heb. Precies zoals Hal al in z’n boek schrijft, voel ik me na het lezen van de affirmaties empowered.

 

Mediteren

 

essentialiving | De Miracle Morning | mediteren

Dit is natuurlijk al een tijdje onderdeel van mijn ochtend ritueel. Maar nog niet heel erg consequent ;-) Met de Miracle Morning is het dat wel. Ik heb al eerder een post geschreven waarom ik denk dat mediteren ook op jouw to do lijstje zou moeten staan. Door te mediteren voel ik me peaceful.

 

Yoga

 

Ik ben een absolute beginner op dit gebied, dus ik heb deze video uitgekozen om er langzaam in te komen. Ik vind het heerlijk! En ik heb het echt zo nodig. Ik wil niet als een oma klinken (ik ben 44), maar ik merk dat mijn spieren en gewrichten stijver worden. Yoga helpt me om soepel te worden en blijven. Bovendien heeft Adriane uit deze video een aanpak die mij erg aanspreekt: “do what feels right”. Door yoga voel ik me energized.

 

Rugoefeningen/visualizatie/schrijven

 

essentialiving | De Miracle Morning | gratitude journal

Ik wil niet meer dan een uur ’s ochtends spenderen aan de Miracle Morning. En omdat ik de laatste tijd nogal rugpijn heb, gebruik ik nu de laatste 10 minuten van dat uur aan oefeningen die ik van de fysio heb gekregen. Wanneer m’n rug weer een beetje in orde is, zal ik het visualizeren en schrijven proberen dat Hal aanbeveelt. Hij geeft aan dat je je daarmee inspired en grateful gaat voelen. Voor het laatste heb ik een perfect klein boekje dat je hier kan kopen.

Ik heb ervoor gekozen om lezen niet toe te voegen aan mijn ochtend ritueel omdat ik daar veel te veel tijd voor nodig heb. Misschien dat het een optie wordt nadat ik mijn cursus snellezen gevolgd heb. Hal adviseert elke ochtend een stuk uit een persoonlijke ontwikkelingsboek te lezen omdat je je dan motivated voelt.

 

Waarom zou je aan de Miracle Morning doen?

Ik ben om! Ik ben inderdaad productiever en meer gefocust na dit ochtend ritueel. Het voelt goed al die belangrijke, misschien zelfs wel essentiële dingen gedaan te hebben, zelfs voordat ik aan m’n werk begin. Vooral mensen die voor zichzelf werken kunnen naar mijn mening baat hebben bij de Miracle Morning. Maar ook moeders met jonge kinderen die amper tijd voor zichzelf lijken te hebben. Ik snap dat een uur eerder opstaan een flinke uitdaging is. Maar probeer het ‘ns een tijdje. Tijd die je aan persoonlijke ontwikkeling spendeert is nooit verloren tijd en ik ben ervan overtuigd dat het een positief effect kan hebben op elk deel van je leven.

Als je meer wilt weten over de Miracle Morning, kan je het boek lezen. Ik kan het iedereen aanraden.

 

Gaby_origineel zwart