Dingen die meteen weg kunnen – elektronica

Dingen die meteen weg kunnen – elektronica

En nóg een editie uit de serie ‘er is niemand die op z’n sterfbed ooit gezegd heeft: goh, ik wou dat ik meer spullen bewaard had’. Er zijn ook zo veel spullen die weg kunnen!

Deze week, elektronische spullen die meteen de deur uit kunnen:

  • snoeren, kabels en draden
  • oude computers en printers
  • elektronica voor persoonlijke verzorging
  • oude telefoons
  • CD‘s en DVD’s

 

1. Snoeren, kabels en draden

Netsnoeren van apparaten die je niet eens meer hebt, kabels die ongeveer drie upgrades geleden al overbodig waren en draden die we niet meer nodig hebben door alle nieuwe draadloze apparaten. De reden dat ik ze altijd bewaard heb, is omdat ik niet wist waar ze voor waren. Totdat ik die gedachte omdraaide: als ik niet eens weet waar ze voor zijn, dan heb ik ze vast ook niet nodig. Weg ermee dus. Ook in dit geval is mijn vuistregel:

 

Ik woon liever in een opgeruimd huis en kom misschien een keer iets tegen wat ik beter niet weg had kunnen doen, dan dat ik alles maar bewaar voor het geval ik het ooit nog ‘ns nodig heb.

 

2. Oude computers en printers

Wanneer ze zo oud zijn dat ze niet eens meer werken met de huidige software, of wanneer ze echt kapot zijn, kunnen deze apparaten gerecycled worden. Werken ze nog wel, dan kan je ze doneren aan een goed doel. Er zijn genoeg organisaties die je super blij maakt met oude computers.

 

3. Elektronica voor persoonlijke verzorging

Het rare is dat we de neiging hebben deze apparaten te bewaren. Zelfs als we ze niet meer gebruiken of wanneer ze echt kapot zijn. Dan nog houden we ze. Denken we dat we ze op een dag toch weer gaan gebruiken? Of dat ze het op miraculeuze wijze ineens toch weer gaan doen? Of zijn we gewoon te lui om ze naar een recycle punt te brengen? Wat het ook is, het is tijd om dingen anders te doen. Laten we ze weggooien!

 

4. Oude telefoons

Ik hoop dat je door hebt dat ik het hier over mobiele telefoons heb. De huistelefoon heeft je huis inmiddels wel verlaten, neem ik aan? ;-) Het is een goed idee om in ieder geval één werkende oude telefoon te bewaren in geval van nood. Eén. Geen zes. Doe ze weg door ze te verkopen of door ze weg te geven.

 

5. CD’s en DVD’s

Wanneer je niet eens meer de apparaten hebt om ze op af te spelen, mogen ze wel weg. Echt. Je kan het.

 

Wanneer je mijn advies de laatste 4 weken gevolgd hebt, zal je huis (en je hoofd) inmiddels een stuk leger zijn! En? Hoe voelt dat? Ik denk dat het een enorme glimlach op je gezicht getoverd heeft. Dat moet haast wel… Laat het me weten! Tag @essentialiving op Instagram of Facebook, of laat hieronder een reactie achter.

Gaby_origineel zwart