Dingen die meteen weg kunnen – textiel

Dingen die meteen weg kunnen – textiel

Vandaag alweer de volgende editie uit de serie ‘er is nog nooit iemand geweest die op z’n sterfbed gezegd heeft: goh, ik wou dat ik meer spullen bewaard had’. Deze week gaat het over dingen van stof. Items uit deze categorie zijn:

  • kleding
  • lakens
  • handdoeken
  • keuken textiel

1. Kleding

Onlangs was een vriendin van mij haar kledingkast aan het opruimen. Ze vertelde me dat het zo veel tijd kostte omdat ze elk kledingstuk moest aandoen om te kijken of het nog paste. Daar snap ik dus helemaal niks van. Als je niet eens meer weet of het je nog wel past, dan heb je het waarschijnlijk allang niet meer aan gehad. Voor mij is dat echt een no-brainer: weg ermee!

Velen van ons vinden het heel erg moeilijk om kleding weg te doen. We denken dat we het misschien toch nog een keertje aan willen doen in de toekomst. Als stelregel kan je gebruiken dat wanneer je iets een jaar lang niet aan gehad hebt, je het beter kan verkopen of doneren.

Als je echt stevig aan de slag wilt met een overzichtelijke kledingkast, met alleen maar kleding waar je blij van wordt, dan raad ik je aan een ‘capsule wardrobe’ te maken. Op mijn blog onder de categorie ‘kleding‘ vind je hier een handig stappenplan voor.

2. Lakens

Twee laken sets per bed is genoeg: één om te gebruiken en één om te wassen. Zoek de lakens uit die je favoriet zijn of die er nog het beste uit zien, en doe de rest weg.

3. Handdoeken

Tja, hoeveel handdoeken heb je eigenlijk nodig? Dat hangt helemaal van jezelf af. Sommigen gebruiken elke dag een schone handdoek, en anderen hebben er geen probleem mee om een handdoek wat vaker te gebruiken voordat hij de wasmand in gaat. Hoe dan ook, er is een grote kans dat je veel meer handdoeken in huis hebt dan nodig is. Neem even de tijd om te berekenen hoeveel handdoeken je zou moeten hebben, gezien je gebruik en was-frequentie. Tel daar een paar handdoeken bij op voor eventuele gasten, en de rest kan weg.

4. Keuken textiel

Hetzelfde geldt eigenlijk voor keuken textiel. Ben je een zware keuken-gebruiker en worden je keukendoeken snel vuil? Of ben je zo iemand die nauwelijks in de keuken komt? Kijk hoeveel doeken je nodig hebt bij jouw gebruik en was-frequentie. De rest kan de deur uit.

 

Houd me op de hoogte van jouw ontspullen! Tag @essentialiving op Instagram of Facebook, of laat hieronder een reactie achter.

Hit delete and smile lieve mensen! :-)

Gaby_origineel zwart