Op zoek naar Earth Keepers

Op zoek naar Earth Keepers

Mensen die hun natuurlijke balans hebben behouden en leven in harmonie met hun omgeving. Die nog onaangetast zijn door de wetten en godsdiensten die wij mensen zelf gemaakt hebben. Die geen verstorende lagen van het ego kennen. Die als geen ander weten hoe alles met elkaar in verbinding staat en hoe noodzakelijk het is om de aarde te koesteren. Dat zijn Earth Keepers.

Afgelopen december trakteerde een vriendin mij op de voorpremière van de film ‘Down to Earth’. Deze documentairefilm laat zien hoe Rolf en Renata met hun drie kinderen over de hele wereld trokken op zoek naar Earth Keepers. Van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika tot een afgelegen eiland bij Australië. Ze voerden intensieve gesprekken met stamhoofden, oude wijzen, sjamanen, medicijnmannen. Om te luisteren naar hun boodschap voor de wereld. En wat blijkt? Earth Keepers van waar ook ter wereld hebben eenzelfde duidelijke visie op het leven hier op aarde. Eenduidig voelen ze aan dat de tijd voor verandering aangekomen is.

Het is een indrukwekkende film om verschillende redenen. Hoewel het de makers zelf daar juist niet om te doen was, is ook hun eigen verhaal erg indrukwekkend. Met 3 jonge kinderen een jaar lang de wereld rondreizen is bijzonder. Maar dan gingen ze ook nog niet naar Disneyland of het strand van Bali. Nee, ze reisden naar de meest afgelegen en onbegaanbare gebieden ter wereld. Zonder precies te weten wat ze tegen zouden komen en of ze zouden vinden waar ze naar op zoek waren. Ik zeg: stoer!

Maar de boodschap van de film is uiteraard ook indrukwekkend. Er komen zo veel wijsheden voorbij dat mijn vriendin en ik nog lang hebben zitten napraten. En nu speelt de film nog steeds door mijn hoofd. Het belang van ‘connecten’ met de natuur, met jezelf en met elkaar. Dat is mij het meeste bijgebleven. Ik probeer met essentialiving op mijn eigen manier bij te dragen aan een verandering in de wereld. Een verandering waarbij we eerst maar weer ‘ns gaan beseffen wat belangrijk is en vooral, wat niet. ‘Down to Earth’ is wat mij betreft een huge bijdrage aan veranderling. Een prachtige film die iedereen gezien zou moeten hebben.

Meer informatie op www.downtoearthfilm.com. Bekijk hier de trailer:

Gaby_419U