Essentialiving Planner: zo gebruik je ‘m!

Essentialiving Planner

Essentialiving Planner: zo gebruik je ‘m!

Het is inmiddels alweer maart! Niet te geloven hoe snel de tijd gaat*. Wanneer je dit jaar mijn planner voor het eerst gebruikt, heb je er nu dus al 2 maanden mee kunnen werken. En ik ben dan natuurlijk heel benieuwd hoe hij bevalt!

Ik heb namelijk over elke vierkante millimeter van de planner nagedacht. Ik weet zeker dat als je ‘m gebruikt zoals hij bedoeld is, de planner je overzicht brengt en daarmee meer rust & ruimte in je hoofd.

De belangrijkste twee tips die ik daarover in deze post wil benoemen, zijn:

1) Schrijf niet alleen afspraken maar ook ‘bezigheden’ op

2) Blok tijden af

Geef in blokken weer hoeveel tijd je met iets kwijt bent. Heb je dus om 14:00 een afspraak, schrijf dan niet alleen op dat tijdstip de afspraak maar markeer ook hoe lang die afspraak naar verwachting duurt.

Alleen zo krijg je een totaal overzicht van hoe druk je week is, en zie je in één oogopslag of je nog ruimte hebt of dat je toch nee moet gaan verkopen tegen nieuwe afspraken of verzoeken.

In mijn highlights op Instagram staat onder “planner” heb ik heel uitgebreid toegelicht hoe je de planner gebruikt en welke features hij allemaal heeft. Check it out! De planner bestel je op bol.com.

*In mijn highlights op Instagram kan je bij ‘stop de tijd’ trouwens zien, hoe ik denk dat je de tijd langzamer kan laten gaan.

Foto credit: Leonie van der Laan