Privacyverklaring

Privacyverklaring, hoe werkt het?

Je hebt er vast wel van gehoord: vanaf 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook wel bekend onder de Engelse afkorting GDPR) van kracht. Transparantie is een van de belangrijkste onderdelen hiervan. Hier lees je mijn privacyverklaring, die opgesteld is door Style and Sugar. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze verklaring dan kun je mij gerust een berichtje sturen.

 

Privacyverklaring

Essentialiving, gevestigd in ‘s-Hertogenbosch, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Van der Venstraat 2
5212NM  ‘s-Hertogenbosch
Telefoonnummer: 0648561736
Email: gaby@essentialiving.info
KVK: 17194444

Mevrouw G. Suhr is de Functionaris Gegevensbescherming van Essentialiving. Zij is te bereiken op bovengenoemd emailadres.

 

Persoonsgegevens die Essentialiving verwerkt

Essentialiving verwerkt persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die Essentialiving verwerkt:

Voor- en achternaam als je reageert op een blogpost
E-mailadres: als je reageert op een blogpost
IP-adres via Google Analytics
Locatiegegevens via Google Analytics
Gegevens over jouw activiteiten op onze website
Internetbrowser en apparaat type via Google Analytics analyseren

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag verwerkt Essentialiving persoonsgegevens?

Essentialiving verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

Geautomatiseerde besluitvorming

Essentialiving neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde systemen.

Hoe lang persoonsgegevens bewaard worden

Essentialiving bewaart je persoonlijke gegevens niet langer dan strikt nodig is om doelen te realiseren waarvoor je gegevens verzameld worden, bijvoorbeeld om bezoekersaantallen vast te stellen.

  1. Google: Google Analytics verzamelt gegevens van gebruikers en de duur hiervan is ongeveer 12 tot 18 maanden. Na deze periode verwijdert Google automatisch deze gegevens en kunnen deze niet meer ingezien worden.
  2. Reacties op blogposts: deze reacties blijven voor onbepaalde tijd op de blog staan. Bij verzoek tot verwijdering, worden de gegevens verwijderd. De reacties die gegeven worden dragen bij aan de betrokkenheid van de lezers van de blog. Zoals aangegeven wordt er verder niets met deze gegevens gedaan.
  3. Emailgegevens: deze gegevens blijven voor onbepaalde tijd aanwezig in mijn mailprogramma, maar worden goed beschermd. Zo zit er bijvoorbeeld een wachtwoord op mijn account, op mijn PC en verander ik dit wachtwoord om de 3 maanden. Mocht je je willen uitschrijven, stuur dan een email met het verzoek of schrijf je zelf onderaan elke mail die ik stuur zelf uit.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die gebruikt worden

Essentialiving gebruikt cookies via Google Analytics. Op deze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Essentialiving gebruikt deze dienst om rapportages te krijgen over de wijze waarop van de website gebruik wordt gemaakt en de kwaliteit en effectiviteit te meten. Google Analytics wordt gebruikt op de wijze die door de Autoriteit Persoonsgegevens is voorgeschreven, om te kunnen vallen onder de uitzondering in de cookiewet, waardoor Essentialiving geen voorafgaande toestemming van je nodig heeft voor het gebruik van Google Analytics.

Delen van persoonsgegevens met derden

Doordat Essentialiving gebruik maakt van Google Analytics worden er persoonlijke gegevens van bezoekers verzameld. Deze informatie wordt niet met anderen gedeeld, maar wel via Google Analytics. Om de privacy zo veel mogelijk te beschermen heeft Essentialiving een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten en is ‘gegevens delen’ uitgeschakeld.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Eigen gegevens inzien, een vraag stellen of je gegevens verwijderen? Stuur dan een verzoek naar gaby@essentialiving.info.

Hoe persoonsgegevens beveiligen zijn

Essentialiving neemt de bescherming van gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via e-mailadres gaby@essentialiving.info.

Deze privacyverklaring is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgesteld. Mocht je toch nog aanleiding zien voor een aanvulling, neem dan contact op via gaby@essentialiving.info.

 

‘s-Hertogenbosch, 23 mei 2018