Stap 10: Bijschaven

donker beige zijden top met driekwart mouw en kant

Stap 10: Bijschaven

Nu we pas onze eerste capsule gemaakt hebben en nog niet zo veel ervaring ermee hebben, is het goed om halverwege onze capsule te evalueren:

 

Aantal

Kom je uit met het aantal kledingstukken? Heb je toch wel wat meer items ‘nodig’ omdat je bijvoorbeeld aparte werkkleding hebt? Of blijk je het met minder aan te kunnen? Ik kwam laatst iemand tegen op internet met een capsule wardrobe van 23 stuks. Dus dat kan óók. Wat werkt voor jou?

 

Items per categorie

Werken de hoeveelheden per categorie voor je? Of kom je erachter dat het toch wel fijn is om bijvoorbeeld meer topjes te hebben? Ga voor jezelf na wat reëel is & waarmee je tot genoeg combinaties kan komen!

 

Variatiemogelijkheden

Heb je voldoende variatiemogelijkheden? Missen er specifieke items? In dat geval kan je overwegen je capsule uit te breiden.

 

Pas jouw capsule wardrobe naar behoefte aan. En blijf dat doen! Het kan zijn dat je na een aantal capsules met steeds minder kledingstukken uit kan. Of dat je steeds beter combinaties kan maken. Blijf bijschaven aan de hand van hoe jij er op dat moment in staat. Het moet vooral leuk blijven! :-)

Morgen vind je weer mijn eigen evaluatie op mijn blog.

Tot zover de stappen van de capsule wardrobe. Wij hebben er van genoten en we hopen jij ook!

Wanneer je er niet uit komt, bel dan doctor fashion. Een investering waar je echt jarenlang plezier van zult hebben!

Ik blijf elk seizoen nieuwe capsules maken, die je kan volgen op mijn blog.

Heel erg bedankt voor het meedoen!

Liefs, Cynthia en Gaby