Waarom ik doorga met de capsule wardrobe

roze glimmend kort vestje

Waarom ik doorga met de capsule wardrobe

Inmiddels zijn de drie maanden van mijn eerste capsule wardrobe voorbij. Hoe het mij is bevallen om het gedurende die tijd met slechts 37 kledingstukken te doen? Nou, heel goed! Het is wel zeker dat ik hiermee doorga. De belangrijkste ervaringen heb ik hieronder voor je opgesomd.

1. Je bent weer blij met wat je al hebt

Dit was de grootste eye-opener die ik al tijdens het maken van de capsule wardrobe had: een overvolle kast, met allerlei ‘crappy’ kleding ertussen, gaven mij dus het gevoel dat álles helemaal niks was. Nu ik alleen de stukken over heb waar ik echt blij van word, ben ik weer helemaal gelukkig met mijn kledingkast. Zie je, dat essentialisme is zo gek nog niet! Focus op wat er toe doet, delete de rest.

2. Je hebt rust en ruimte

Alle voordelen die ik van te voren dacht dat de capsule wardrobe zou hebben, blijken in de praktijk te kloppen. Heerlijk om overzicht te hebben, weinig tijd kwijt te zijn ’s ochtends en toch het gevoel te hebben er leuk uit te zien.

3. Je leert met minder te doen

Ik kan je alvast verklappen dat je makkelijker afstand gaat doen van kleding. Kon ik bij de eerste capsule wardrobe nog maar een paar dingen echt weg doen, de tweede keer (waar ik achter de schermen al mee bezig ben) ging er moeiteloos heel wat meer weg!

4. Je moet wel vaker wassen

Ik merkte dat ik soms echt moest gaan wassen om weer wat aan te kunnen doen. Vaak waste ik dan ook maar weer mijn beddengoed om de trommel vol te kunnen krijgen. Dit vind ik trouwens wel echt een negatief punt hoor. De capsule wardrobe was me namelijk ook te doen voor het milieu. Veel wassen helpt daar natuurlijk niet bij.

Maar al met al ben ik dus heel positief en ga ik lekker door. Volgende week meer over mijn capsule wardrobe voor de herfst.